Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missar som kostade poäng

Annons
När nyckelspelarna missar märks det och kostar poäng.
Fredrik Sundfors i målet får inte missa. Gjorde det inte heller och det enda som stökar till bilden av en landslagsmässig Sundfors är den skada som gjorde att han tvingades halta och småskutta under det nervipirrande slutet i går kväll.
Lagkaptenen Patrik Eriksson-Ohlsson får inte heller missa i och kring straffområdet. Dessvärre var det \"Pattes\" tveksamhet som gav Teddy Lucic tid och läge att ladda den kanon som vi som följt elitfotbollen under hela hans karriär knappt visste fanns. Donk! Bollen i båge över Sundfors och under ribban och så hade Hisingspojkarna gjort 10 med första halvlekens sista egentliga spark.
De offensiva krafterna får ju heller inte missa, egentligen. Men både Mikael Dahlbergs stolpnick tidigt i första halvlek och Peter Olofssons stolpskott sent i andra halvlek kan man ha överseende med om det hålls tätt bakåt och en bortapoäng ses som en framgång.
För så tror jag faktiskt Giffarna såg på det hela inför gårdagkvällens möte med Häcken på en vårtuvig och till synes svårspelad Rambergsvallen.
Oavgjort och en poäng hade varit okej. Ytterligare två inkontrade pinnar ett välbehövligt trendbrott och en skön bonus inför den tuffa fortsättningen.
Nu blev det inte så, men Giffarna skapade en hel del bra lägen och även spelmässigt såg det åter spännande ut, även om det alltså inte var riktigt lika vasst som i hemmapremiären mot Elfsborg. Dessutom ska i ärlighetens namn fastslås att turen och de små marginalerna som var på rätt sida då var som bortblåst den här gången.
Jag tycker dock att GIF Sundsvall efter två avverkade omgångar visat sig vara på rätt väg.
Det enda som förmår oroa mig så här tidigt på säsongen är skadeläget.
Å andra sidan känns just den detaljen både onormal och rent av alarmerande.
Kalle Ljungberg korsbandsskadad i ett knä sedan tidigare. Jonas Wallerstedt, som saknades i går kväll på grund av just knäproblem, får sin \"dom\" i dag. Och som om inte det var nog linkade Johan Andersson av planen redan i första halvlek, för att utanför sidlinjen behandlas och bandageras runt ena knät...
Jag vet inte om det är en tröst i bedrövelsen, att Hasse Berghs skada sitter i låret och att Fredrik Sundfors smärta än längre ned på ett ben, men sträckningar och blödningar läker i vart fall litet fortare än de flesta knäskador.
Kanske är det för tidigt att börja rota i huruvida skadorna kan relateras till allt tränande och matchande på konstgräs, ett underlag som Giffarna och övriga Medelpadslag blivit vana vid. Precis lika vana som vi börjat bli vid allvariga knäskador.
Konstgräset fick hur som helst besk kritik också efter söndagens invigning av nya Borås Arena, där Elfsborg fick snabb revansch och tog sin första trepoängare, och över huvud taget har den andra omgången präglats av poängkap från de lag som gick bom i premiären.
Typ Häcken. Och Halmstad, som på Örjans Vall såg att det för kvällen var tomt runt och hål i Pa Modo Touray i Djurgårdsmålet...
Ja, inför kvällens möte mellan Gefle och Helsingborg finns faktiskt ingen fullpoängare. HIF har chansen, men det skulle inte förvåna mig och gästrikarna tar sin första överraskningspoäng.

Mer läsning

Annons