Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska det avgöras, GIF

Tre matcher i augusti kan fälla avgörandet för Giffarnas framtid. Då väntar måste-matcherna mot Gefle, Halmstad och Assyriska. — Det är oerhört viktigt för både Sundsvall som stad och svensk fotboll att vi klarar oss kvar i allvenskan, säger Urban Hagblom.

Annons
Ödesmånad.
Måste-matcher.
Det finns mycket att säga om de kommande matcherna och veckorna i allsvenskan för GIF Sundsvalls del.
Det är viktigt för staden Sundsvall och profileringen av varumärket Sundsvall att GIF är kvar i allsvenskan. För staden rör det sig om oerhört mycket pengar, men vi ska se till att vi inte åker ut, säger Giffarnas klubbchef Urban Hagblom.
Och jag hoppas och tror på en vändning för oss. Det kan vända fort, det gäller bara attt vinna två-tre matcher på raken. Men självklart är det en viktig period för oss nu.
Och för Giffarnas del börjar det äntligen se lite ljusare ut igen. Det har blivit poäng i tre av de fyra senaste matcherna och det börjar andas försiktig optimism runt IP.
Kraven vi ställer på oss är att göra ett antal bra matcher i rad. Vi vet att vi kan slå alla lag i allsvenskan, men vi har inte presterat så bra matcher och resultat som vi haft förhoppningar om. Men vi var oerhört skadedrabbade i våras också.
Efter Gefle, Halmstad och Assyriska blir det desto tuffare. Då väntar Malmö FF, IFK Göteborg och Hammarby. Tre oerhört tuffa matcher, speciellt om det är vinna eller försvinna-karaktär på dem. Därför är det viktigt att starta en positiv trend redan mot Gefle i kväll.
Det blir en oerhört tuff fight. Gefle har inte överraskat på mig, jag varnade tidigt för dem. Det blir viktigt för oss att få första målet, läget passar ju dem när vi måste vinna.
Det är upp till oss själva. Det är vi som måste nå resultat och minst 30 poäng för att klara oss. Tabellen ljuger ju inte i slutändan, säger Hagblom.

Ödesmatcherna för GIF Sundsvall
GIF SundsvallGefle, måndag 8 augusti, 19.00, Idrottsparken Sundsvall.
Kommentar: Gefle har överraskat många och tagit 20 poäng redan. Framför allt spelar de starkt och disciplinerat på bortaplan. Tre raka 10-vinster mot Landskrona, IFK Göteborg och Hammarby visar att defensiven inte är lagets svaghet. Offensivt har laget svårare, bara tretton mål på 16 omgångar. Ligger sju poäng före GIF Sundsvall inför Slaget om Norrland i kväll.

Halmstads BKGIF Sundsvall, söndag 14 augusti, 17.00, Örjans Vall Halmstad.
Kommentar: Fyra raka förluster för fjolårets silvermedaljörer gör att de har sämst form av samtliga lag i botten. Samtidigt har de mött såväl IFK Göteborg, Malmö FF och Hammarby i dessa matcher. Har det mest rutinerade laget bland bottenlagen, men är bara fem poäng före i tabellen nu. Och då har GIF inte mött Gefle än. Möter också alla bottenlagen i augusti.

GIF SundsvallAssyriska, måndag 22 augusti, 19.00, Idrottparken Sundsvall.
Kommentar: Samma poäng som GIF än så länge. Assyriska gör inte mycket mål och släpper inte in så många heller, 1316 i målskillnad. Har förlorat flera nyckelmatcher de senaste omgångarna, men slår samtidigt till när de är som mest uträknade. Bortavinsterna mot IFK Göteborg och Elfsborg imponerar. Har tvist med sin bäste anfallare Yacob-Haddad som inte spelar längre. Har alla topplagen kvar att möta.

Mer läsning

Annons