Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärven som ska bryta trenden

/

Tre nyförvärv med ett gemensamt uppdrag. Att rädda GIF kvar i allsvenskan. För Thomas Backman, Ali Gerba och Elias Storm väntar första provet i dag. Då ska både Kalmar och bortaspöket besegras. — Jag är här för att hjälpa laget vinna, säger Ali Gerba.

Annons
Tre veckor in i juli utan några nyförvärv. Det såg illa ut för GIF. Men det var då.
En och en halv vecka senare är tre nya spelare på plats. Redo att rädda GIF Sundsvall undan nedflyttning. Ali Gerba, Elias Storm och Thomas Backman vet vilka förväntningar och förhoppningar som sätts till dem.
Jag oroar mig inte för pressen, jag är här för att göra mitt bästa. Jag är en vinnare och jag vill hjälpa laget att vinna, säger Ali Gerba, ny från Montreal Impact.
Den kanadensiske landslagsmannen är en av tre nya spelare på kort tid i GIF.
Om vi är frälsare får vi se efter sista omgången, men jag ska göra mitt yttersta för att Giffarna ska ta så många poäng som möjligt i höst, säger Elias Storm, ett av Giffarnas två lån från Djurgården.
Frälsare är kanske att ta i, men man hoppas ju kunna bidra till en bättre höst för Giffarna, instämmer Thomas Backman, även han ett Djurgårdslån.
Samtliga är väl medvetna om Giffarnas statistik på bortaplan inför mötet med Kalmar. Inte en enda poäng hittills.
Men jag hoppas på ett trendbrott mot Kalmar, säger Thomas Backman.
Att vi kan bryta trenden. Jag åker till Kalmar för att vinna, instämmer Ali Gerba.
Men det gäller att vi inte drar på oss för många fasta situationer emot oss. Där är de väldigt starka, varnar Elias Storm.
Ali Gerba har kanske mest förhoppningar på sig. Meriterna från Kanada berättar om en målfarlig anfallare som är ständigt på hugget. En riktig måltjuv. Och en blivande GIF-favorit.
Jag gillar att ligga på offside-linjen och lura. Kommer flaggan upp så visst, annars är det bara bra för mig, säger han.
och han räds inte vare sig Giffarnas prekära läge i tabellen eller några stora starka Kalmar-försvarare.
Pressen finns alltid på spelare. Vi måste åka till Kalmar för att prestera som ett lag ,säger han med ett leende.
Gerba Gerba Hey.
En riktig måltjuv. En blivande GIF-favorit.

Mer läsning

Annons