Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt fiasko och GIF-krisen är total

/
  • Det är jobbiga tider för Giffarna. Erik Hoftun valde i sista stund att stanna i Norge och nyförvärven lyser med sin frånvaro.

Norrlandsfönstret står på vid gavel, men några nya friska fläktar blåser det inte in. I går valde Erik Hoftun Bodö/Glimt och nu kan ST berätta att även Harald Brattbakk och Robbie Russell är avskrivna för GIF:s del.

Annons
Det blev en svart torsdag för Giffarna i deras strävan efter förstärkningar. Det som befarades redan när Bodö/Glimt blandade sig i Hoftun-affären blev sanning i går. Hoftun valde Bodö/Glimt och Giffarna står helt plötsligt med svansen mellan benen. Detta trots att Erik Hoftun så sent som i onsdag eftermiddag givit klartecken till Giffarnas klubbchef Urban Hagblom om en övergång och ett kontrakt på 1,5 år. Ett kontrakt, som enligt uppgifter till ST, är det bästa kontraktet som erbjudits en spelare i GIF.
Det vill jag egentligen inte kommentera, men helt klart har vi erbjudit ett bra avtal. Men hur bra får vara osagt, säger Urban Hagblom till ST.
Och Hagblom gör ingen hemlighet av sin besvikelse över Hoftuns beslut.
Jag känner mig oerhört besviken. Vi har lagt ner ett långt jobb för att hitta rätt lösningar, både med Rosenborg och för Erik själv.
Efter dagar av förhandlingar började dramatiken i onsdags klockan 16. Då såg det ut att lösa sig när Hoftun gav klartecken till Hagblom, bara för att ringa någon timme senare och be att få skjuta på beslutet till gårdagen. Träningsmatchen mellan Rosenborg och Giffarna, Erik Hoftuns avskedsmatch den såg Hoftun från läktaren.
Under förmiddagen i går gav han så sitt beslut. Inte Sverige och Sundsvall som det var sagt. Utan Norge och Bodö/Glimt.
Han fick 3,5 år och ett sjukt bra ekonomiskt erbjudande berättade han, säger Hagblom.
Inte nog med det. Även Rosenborgs anfallare Harald Brattbakk är nu avskriven. Norrmannens sociala situation där hans hustru fått nytt jobb och barnen ska börja skolan i höst sätter käppar i hjulet för en övergång.
Inte heller RBK:s försvarare Robbie Russell är aktuell. 26-åringen vill hellre söderut efter denna säsongen.
Tungt för Giffarna som med en tunn trupp, tätt med matcher och framför allt en sista plats i allsvenskan är i skriande behov av förstärkningar.
Vi kan inte göra mer än vårt bästa, men vi blir sårbara med de spelarna som vi saknar och jag hade hoppats på ersättare för skadade Kalle Ljungberg och Jonas Wallerstedt, säger Giffarnas tränare Jan Halvor Halvorsen till ST.
Ett löfte som Halvorsen egentligen fått också. Luckorna i laget skulle täppas till. I stället har det blivit tvärtemot. Öyvind Svenning har redan lämnat och vad ST erfar är Fredrik Lundqvist inte långt ifrån att skriva på för Viking även han. Därmed växer luckorna utan några nyförvärv på ingång.
Men redan i vintras hade Sundsvall svårt att hitta rätt på transfermarknaden. Till slut blev det napp med litauiske mittfältaren Donatas Vencevicius en spelare som spenderat merparten av säsongen på bänken. Under säsongen är det endast Thomas Backman, från Djurgården, som värvats och då bara på lån.
På söndag väntar Helsingborgs IF hemma i IP. Till dess blir det garanterat inga fler nyförvärv. Nu är frågan om det hinner bli några fler nyförvärv alls.

Mer läsning

Annons