Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patronerna backade om sexbild

/

Supporterklubben Patronernas senaste annons: En bild som anspelar tydligt på sex. – Det vill vi inte förknippas med, säger GIF Sundsvalls klubbchef Urban Hagblom bestämt.

Annons
Det finns olika sätt att väcka folks intresse på.
GIF Sundsvalls supporterklubb Patronerna trodde sig ha hittat ett.
I går visade klubbens startsida på internet en stor bild på en tjej i lackunderkläder och rejäl push-up. Dessutom höll hon handen mellan benen i en helt klart sexistisk utmanande posering. I anslutning till bilden syntes GIF Sundsvalls anrika logotype. Och hela annonsen handlade om matchen mellan Hammarby och GIF Sundsvall på måndag.
Patronerna har ingen rätt att använda föreningens logga i sådana sammanhang. Och vi vill inte förknippas med något sådant, säger klubbchefen Urban Hagblom.
Det ville inte heller Patronernas ordförande Mattias Byström när ST informerade honom om bilden.
Det måste jag kolla upp.
Några minuter senare är bilden borttagen från hemsidan.
Bilden är inte kvar längre. Det är en enskild person som har gjort fel i det här fallet, och bilden står inte för något vi vill förknippas med. Det är en supportertjej som brukar vara med oss som är på bilden, och de ansvariga för annonsen ville väl skoja. Men det kändes bara fel att ha en sådan bild, säger Byström.
Tidigare under säsongen har supporterklubben haft liknande matchannonser. Men då har bilderna haft en stor portion humor inblandat, där kända supporterprofiler visat upp sig.
Tanken var att få med en tjej i annonsen, eftersom vi bara har haft grabbar, men i det här fallet blev det fel.
Även klubbens GIF-annonser har haft en viss naken touch i år, där spelare porträtterats i bar överkropp.
Men enligt Urban Hagblom finns det ingen sexistisk tanke bakom dessa.
Vi tycker att vi har profiler som vi visar upp i en annonskampanj. Och vi har nog bara fått positiv respons på dem, säger Hagblom.
Li L\'Estrade
Henning Johannesson

Mer läsning

Annons