Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patronerna ska få Giffarna att lyfta

Ödesmatch mot Gefle i Idrottsparken. Då lovar Patronerna att bli Giffarnas tolfte spelare. — Vi kommer att vinna läktarmatchen, säger Andreas Lindman i Patronerna.

Annons
Årets största tifo-arrangemang. Det utlovar Patronerna tre dagar före Slaget om Norrland när GIF Sundsvall tar emot Gefle i Idrottsparken.
Efter en tung säsong och en minst lika tung sista plats i den allsvenska tabellen är segrar ett måste för GIF Sundsvall om det inte ska bli Superettan nästa säsong. Därför är också planeringen för årets största tifo i full gång hos Partronerna sedan i måndags.
Både norra och östra läktaren kommer att vara involverade och så länge som det inte blir spöregn så kommer det att bli årets största tifo, det kan jag lova, säger Andreas Lindman, tifo-ansvarig i Patronerna.
Blir det som vi tänkt kommer tifot omfatta 3000-4000 personer.
Exakt vad tifot kommer att innehålla vill inte Andreas Lindman säga, men det kommer bli något extra. Bland annat är 3-4 nya ramsor under planering.
Det är klart att det är speciellt. Det är en måstematch, ett derby, och tifot ska få spelarna att känna \"nu jäklar\" och veta att de har stöd från oss. Jag kan lova spelarna att vi kommer att vinna läktarmatchen. Det står redan 10 till GIF, skrattar Andreas Lindman.
Och någon upprepning av vissa supportrars beteende i samband med bortamatchen mot Gefle kommer det inte att bli, oavsett matchens utgång lovar Lindman.
Vi är där för att stötta GIF Sundsvall. Det andra är utagerat.
Måndagens tifo kommer att kosta Patronerna över 20 000 kronor. Och under måndagen kommer över 20 personer hjälpa till för att få flaggor, vimplar och allt annat som behövs i ordning till matchstart.
Det är ett jäkla intresse och uppslutning. Folk inser vikten av matchen och vill försöka stötta. Nu möter vi ju de andra bottenlagen och har avgörandet i egna händer.
Och det ser ut att kunna bli lite kamp på läktarna också. Från Gävle ser det ut att komma över 250 personer för att stötta sitt GIF.
Vi planerar att låta så mycket som möjligt och har även nåt eget litet tifo på gång, säger Eric Stefansson, vice ordförande i Sky Blues supporterförening.
Före matchen kommer Patronerna att ladda för matchen på O\'Learys. Och dit är alla välkomna.
Det kommer att bli en ordentlig uppladdning där vi sjunger upp oss. Och givetvis är Gefles supportrar också varmt välkomna. Man ska ju kunna träffas och surra före och efter matchen även om man håller på olika lag, säger Andreas Lindman.
På måndag kväll får vi se vilket GIF-lag som tar mest ton i matchen.

Mer läsning

Annons