Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peo: Det är hårt jobb som gäller

/
  • Patrik Eriksson Ohlsson är lagkapten i GIF Sundsvall och möter sitt gamla Djurgården hemma på Idrottsparken i kväll. Han säger att det är turbulent i föreningen för närvarande men att det gäller att fortsätta jobba för det man tror på.

De ligger sist i allsvenskan. Spelare försvinner och nya ska in i laget vilken dag som helst. Spekulationerna och surret är oändligt kring GIF Sundsvall just nu. GIF Sundsvalls lagkapten Patrik Eriksson Ohlsson talar i ST om krisen och vikten av att aldrig ge upp.

Annons
Det är en händelserik tid i GIF Sundsvall.
På gott och ont även om det nog mest handlar om det sistnämnda i dagsläget.
Det är ganska turbulent i klubben just nu, medger lagkaptenen Patrik Eriksson Ohlsson.
Han passar på att njuta av solen mellan söndagens två träningar. För det gäller att ta tillvara på privatlivets ljusglimtar när det är som mörkast på jobbet.
Han är genomgående positiv under intervjun och betonar gång på gång likt ett mantra att de inte kan göra annat än att jobba på. Något krismöte eller spelarrådsmöte har man inte haft.
Det är inte så mycket vi spelare kan göra, man får mest sitta och titta på. Det är klart att vi surrar en del i laget, men tyvärr kan vi inte engagera oss så mycket eftersom vi inte vet allt, säger Peo.
Eftersom transferfönstret är öppet jobbar föreningen stenhårt med att hitta nyförvärv till laget. Särskilt nu när Öyvind Svenning redan bytt till Viking Stavanger och spelare som Fredric Lundqvist och Tommy Bergersen kan vara på väg bort.
Patrik Eriksson Ohlsson välkomnar förstärkningar.
Helst skulle man bara vilja plocka ut några spelare som vi kan värva, men det är tufft för klubben när man inte har några pengar. Och det är inte bara ett par nya spelare som kan vända vår trend.
Kan du sätta fingret på vad som inte fungerar i laget i år?
Då räcker inte fingrarna till... Det är så många olika faktorer och det skulle bli en lång lista. Men framförallt betydde det mycket att vi fick två långtidsskador i Jonas Wallerstedt och Kalle Ljungberg innan säsongen. Det blev sämre konkurrens i truppen.
Även tillfälliga skador under säsongen har påverkat kvaliteten på så väl träningar som matcher.
När spelare blir skadade byter vi platser åt höger och vänster. Vi får ingen kontinuitet och vet aldrig vem man spelar med. Det är nytt folk hela tiden.
GIF Sundsvall har varit nere i botten och tagit sig därifrån flera år. Är det på samma sätt nu, eller känns \"krisen\" annorlunda?
När jag var med i fjol så spelade vi ändå ganska jämnt och hade inte så mycket skador, så det är en stor skillnad. Men visst är många vana vid den här situationen även om det känns som om det inte är på samma sätt i år. Det är jobbigt och mycket frustrerande att se att vi kan spela bra vissa matcher men inte få ut det vidare.
Vad kan man göra i en situation som denna, ta in psykologer till exempel?
Det hade vi tillgång till i Djurgården och Västerås, i Djurgården under en treårsperiod. Det var säkert bra för dem som hade behov av det och det kanske inte är någon dum idé. Men samtidigt ska man vara medveten om att man inte löser något snabbt utan måste se långsiktigt.
Serieledaren Djurgården kommer på besök. De ligger först och ni sist. Vad tror du om den matchen?
Det blir ju lätt, skrattar Patrik lite lätt och fortsätter:
Det är skönt att vi möter dem på hemmaplan, det är ju framförallt bortaspelet som vi måste förbättra.
Hur ska ni vända trenden?
Det är inte mycket hokuspokus. Det är bara hårt jobb som gäller och hålla fast vid det man tror på. Och så måste man ha tur också, säger Patrik Eriksson-Ohlsson.

Mer läsning

Annons