Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rajalakso spelklar mot Öster

/

Sebastian Rajalakso värvades till GIF Sundsvall på transferfönstrets sista dag.
Nu står det klart att han är spelklar till söndagens match mot Östers IF på Norrporten Arena.
– Vi är väldigt nöjda att han är här, säger Joel Cedergren.

Annons

GIF Sundsvall gjorde ett nyförvärv under sommarens transferfönster och Sebastian Rajalakso blev alltså klar för klubben i tisdags, under den sista öppna dagen av transferfönstret.

Därefter har GIF gått en kamp mot klockan för att få honom spelklar till hemmamatchen mot Öster. En kamp de nu vunnit då de nödvändiga pappren har blivit godkända av förbundet.

– Det känns jättebra för oss. Det är en fysiskt väldigt bra spelare. Han är snabb, har bra kondition och är duktig på att ta sig till avslut, säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Med skador på Daniel Sliper och Robbin Sellin har GIF haft få alternativ på yttermittfältsplatserna att jobba med, något som Rajalaksos ankomst nu ändrar på.

– Det var nödvändigt för oss att få in en spelare. Sebastian är en klart kompetent spelare som kan spela yttermittfältare och anfallare, men han är tänkt som yttermittfältare, säger GIF-tränaren.

Om Rajalakso tar plats från start redan på söndag vill inte Cedergren avslöja då laget dragits med en del skavanker under veckan.

– Vi hade en vilodag i dag (läs i går) så vi får se efter lördagsträningen om alla kan vara med i matchtruppen, säger han.

Senast GIF Sundsvall mötte Öster vann de med 2–0 på Myresjöhus Arena efter mål av Daniel Sliper och Adam Chennoufi.

Nu ställs de mot ett Öster som vunnit en av de fem senaste matcherna och har två oavgjorda resultat i de två senaste matcherna.

– Jag har goda förhoppningar om en bra prestation och jag hoppas att vi kan vara det lag som för spelet och skapar flest chanser, säger Joel Cedergren.

Mer läsning

Annons