Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ralf Edström: Giffarna åker ur

GIF Sundsvall åker ur Allsvenskan i år. I alla fall om vi ska tro experten Ralf Edström.

Annons
Den gamle storspelaren är fotbollsexpert hos Radiosporten och brukar ofta ha tuffa uttalanden som får många att reagera och som ger svarta rubriker.
För FotbollDirekt.com har han nu tippat årets fotbollsallsvenska och Edström gör ingen rubrikmakare besviken.
Han tippar hårdsatsande Elfsborg nia och går hårt åt hemvändande stjärnan Anders Svensson, som kommer hem till Borås till sommaren.
Visst, han är en duktig spelare och en jäkla go kille, men det är tveksamt om han blir ett lyft för laget. Publikmässigt blir han säkert det, men spelmässigt är det som sagt tveksamt, säger Edström.
Han tror Malmö försvarar sitt SM-guld.
Det går helt enkelt inte att tippa emot Malmö. De vann guldet förra året efter mycket om och men och nu har man fått in allsvenskans bästa forward, Markus Rosenberg, i laget.
Edströmr tror, precis som tidigare år, inte alls på Giffarna i klubbens sjätte raka allsvenska säsong.
Häcken har insett att man måste satsa, men Sundsvall gör inte det. Finns det inte pengar i klubben går det egentligen inte att kritisera, men då får man också finna sig i att balansera kring nedflyttningsstrecket år efter år.
Man har dock fått behålla Fredric Lundqvist, det är lite konstigt att han inte tagit chansen i en större klubb. Fredrik Sundfors och Öyvind Svenning blir andra nyckelspelare.

Fakta
Ralf Edströms allsvenska tips
1) Malmö FF, 2) IFK Göteborg, 3) Halmstads BK, 4) Djurgårdens IF, 5) Hammarby IF, 6) Kalmar FF, 7) Helsingborgs FF, 8) Landskrona BoIS, 9) Elfsborgs IF, 10) BK Häcken, 11) Örgryte IS, 12) Assyriska Föreningen, 13 GIF Sundsvall, 14) Gefle IF.

Mer läsning

Annons