Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga Patroner till Gävle

Hört talas om medgångssupportrar? Inte GIF Sundsvalls i alla fall. Fler än någonsin åker i morgon i samlad trupp för att stötta sitt allsvenska fotbollslag.

Annons
Kul att se att det är full uppslutning nu när det går lite tungt. Men vi i Sundsvall är inte vana att vara medgångssupportrar heller. Det är jätteviktigt att stötta laget nu, säger Patronernas eldsjäl Andreas Lindman.
När GIF Sundsvall gick upp i Allsvenskan och ställdes mot Hammarby i premiären 2000 var det 220 supportrar från Patronerna som åkte en organiserad supporterresa.
Sedan dess har fler och fler matcher visats på tv och bortaresandet har minskat.
Tills nu.
Supporterklubben Patronerna satsar stort på Norrlandsderbyt mot Gefle och succén är stor.
300 personer har anmält sig till måndagens bortamatch.
Nu är det fullt. Det är svårt att få tag i fler bussar också eftersom det är måndag och kollektivtrafiken är i full gång, säger Lindman.
Sex bussar, varav några är extra stora, är fyllda. Och Patronerna har jobbat länge med ett annorlunda läktararrangemang.
Det blir en annan typ av Tifo än vi brukar ha på hemmaplan. Vad vi vet har ingen annan gjort det i hela Europa, det blir inte stort och mäktigt men roligt och lite annorlunda.
Tanken är att det ska bli en minnesvärd upplevelse främst för de ditresande. Men klacken räknar också med att överrösta den betydligt mindre Gefleklacken.
Vi har laddat länge för det här. Folk säger att den här helgen är jättelång, man bara väntar till att det ska bli måndag.
Men snart är helgen över och Patronerna kan ta sig an uppgiften de längtat efter.
Att föra sitt favoritlag till seger i Norrlandsderbyt.

Mer läsning

Annons