Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sankala tackade ja

/

Mika Sankala tvekade aldrig när frågan kom. — Känner föreningen att det finns någonting jag kan bidra med är det klart att jag ställer upp, säger han. GIF Sundsvalls nye assisterande tränare.

Annons
Jan Halvor Halvorsen avgång skapade en kedjereaktion i turbofart.
Assisterande tränaren Anders Högman blev huvudtränare, Tipselitlagets tränare Mika Sankala blev assisterande A-lagstränare och Tommy Lerstand samt Kjell \"Pisa\" Andersson får i sin tur täppa till luckan efter den 40-årige finländaren från Kaskö på juniorsidan.
Tre dagar tog det.
Visst har det varit snabba ryck. Just nu sitter jag på spelarbussen till Stockholm. Vi ska möta Hammarby med U-laget, säger Mika.
Har du hunnit prata ihop dig med Högman?
Ja, vi satt hela i tisdagskvällen. Nu har jag och Anders stött på varandra mycket och personkemin stämmer bra. Vi har en gemensam syn på hur vi ska spela, 442 med press och högre försvarsspel, säger Mika och fortsätter:
Men för Anders och mig handlar det främst om att hjälpa killarna med de förutsättningar de behöver för att fixa det här. Vår ambition är att GIF Sundsvall ska spela i allsvenskan även nästa år.
Sankala, som kom till GIF som spelare 1986, har redan gjort sin första A-lagsträning som assisterande.

Fakta
Namn: Mika Sankala.
Ålder: 40.
Aktuell: Ny assisterande tränare i GIF Sundsvall.
Aktiv karrirär: Kom till GIF 1986 som finskt jättelöfte från Björneborg. Spelade i klubben fram till 1990 då dåvarande tränaren \"Lill-Damma\" Mattsson inte gav honom något kontrakt. Därefter blev det tre år i Matfors innan han avslutade karriären i moderklubben Kaskö.
Tränare karriär: GIF Sundsvalls Tipselit, Stockviks A-lag, Fotbollsgymnasiet.

Mer läsning

Annons