Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukt i Gif — men inget nytt

/
  • Ge mig nya Spelare! Ja så skrek inte Halvorsen på träningen igår. Men helt klart saknar han lirare i en allt mer decimerad gif-trupp.
  • Två konvalecenter på GIF-träningen i går. Edib Kurtovic, till vänster, nyopererad i munnen och Fredric Lundqvist med en inflammerad häl.
  • Tränare med bekymmer. Jan Halvor Halvorsen hade inte en elva etablerade A-lagsspelare att tillgå på gårdagens förmiddagspass i Idrottsparken.
  • Thomas Magnusson fyller ut i sjukstugan Gif Sundsvall. En Möjlig förstärkning?
  • Anders Högman och Jan Halvor Halvorsen i samspråk.
  • Fredrik Sundfors i räddningstagen.

Fem dagars ledighet. Då förvandlas GIF Sundsvall till rena sjukstugan igen. I går på förmiddagsträningen räknade vi till tio A-lagsspelare. Resten var reserver, juniorer — och en semestrande skånsk division II-spelare.

Annons
Kvaltieten blir så klart lidande. Jag väntar fortfarande på ersättare för Öyvind och de skadade spelarna, framåt suckar GIF-tränaren Jan Halvor Halvorsen.
Halvorsen har en gång tidigare tvingats göra avkall på sin princip, att alltid ställa upp med bästa lag.
I en av de inledande cupomgångarna åkte Giffarna till Skåne för att möta Malmö ABI med ett B-betonat gäng.
Det gick vägen den gången, men för att klara IFK Norrköping borta på torsdag krävs med all säkerhet ett mer erfaret manskap från start.
Frågan är bara vilka som är tillgängliga?
I går saknades i tur och ordning Fredric Lundqvist (hälskada), Peter Olofsson (hälskada), Hasse Bergh (magsjuka), Mattias Nylund (magsjuka/feber), Edib Kurtovic (inflammerad tand) och Michael Adeyinka (finalist i U20-VM).
Lägg därtill allroundkunnige Öyvind Svenning, som sålts till norska toppklubben Viking Stavanger, och de båda långtidsskadade anfallarna Jonas Wallerstedt (knäopererad) och Kalle Ljungberg (knäopererad) så förstår nog var och en att det såg en aning tunt ut i den gummidoftande gryta, som IP:s konstgräsanläggning utgör en stekhet julimåndag.
Man kan bara försöka göra det bästa av situationen, men det är ju välkänt att jag länge velat se minst en ny anfallare. Och Öyvinds förmåga att agera back-up både på backen och mittfältet saknas ju också i det här läget, poängterar Jan Halvor Halvorsen.
Eftersom det handlar om en plats i kvartsfinalen och i förlängningen en möjlighet till europacupspel känns cupen jätteviktig. Men vad vi ska kunna ställa för lag på benen på torsdag vet jag inte.
Halvorsen försöker ändå hålla modet uppe:
Vi får väl se. Än återstår ju ett par dagar innan det är match. Det kan ju snabbt dyka upp något nu när fönstret är öppet...
Giffarnas klubbchef ger dock inga signaler i den vägen:
Jag tror inte vi kommer att landa med något den här veckan. I alla fall inte på några dagar. Det har jobbats för högtryck en längre tid, men det är en process som tar tid.
När det gäller Thomas Backman har Djurgården ett möte i dag, tisdag, och därefter kanske vi vet litet mer. Mikael Lustig från Umeå kommer till Sundsvall på måndag för att träffa oss och se matchen mot just Djurgården och mycket mer finns egentligen inte att säga...jo, att Thomas Magnusson är en duktig mittback vet vi mycket väl. Mittbackar är å andra sidan inte det vi just nu lider akut brist på, förklarar Hagblom.

Mer läsning

Annons