Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön vinstkänsla för Giffarna

Storförlusten mot Hammarby förra helgen är glömd. Efter 1—0-seger mot Gefle på Träffens konstgräs i Sätra går de allsvenska förberedelserna vidare — med en viktig vinstkänsla i bagaget.

Annons
Fotboll
Träningsmatch: Gefle IFGIF Sundsvall 01

Vi vann igen och gör ett bra jobb, och även om mycket kan bli ännu bättre var det viktigt att till exempel backlinjen fungerade så bra som den gjorde i dag, kommenterade GIF-tränaren Jan Halvor Halvorsen.
Allra mest gladde han sig åt de landslagsmeriterade ytterbackarna Fredric Lundqvist till höger och Mattias Nylund till vänster, som noterades för flera fina upplopp och giftiga inlägg.
Det var ju också en av backarna som fick göra vårt mål, så det var positivt, tyckte Halvorsen.
Målet han talar om kom i den första halvlekens sista minut, genom \"Lunkan\" sedan Donatas Vencevicius och Kalle Ljungberg broderat på mitten innan bollen spelades in i straffområdet.
Väl där var  Lundqvist både beslutsam och iskall: en bredsida under och förbi Geflemålvakten Mattias Hugosson.
Den första halvleken var också den bästa från Giffarnas sida utan att vi skulle vilja kalla Sundsvallslaget för överlägset.
Och i andra svängde det helt. Till Gefles förmån, inte minst chansmässigt.
Tur då, att Fredrik Sundfors visade klassen vid ett par tillfällen.
20-årige jamaicanen Newton Stirling fick visa upp sig under en dryg halvtimme i GIF-anfallet och hann visa att han inte bara är lång, utan också duglig i luftspelet.
Däremot blev det inte många chanser till genombrott via djupledslöpningar.
Svårt läge att komma till ett nytt lag efter ett par dagars resande. Förhoppnignsvis kan vi få med både Newton och Michael Adeyinka på lägret till Cypern, sade Jan Halvor Halvorsen.
Newton Stirling själv tyckte mest det var:
Kallt...
Vi får se hur länge jag får stanna och testa, men i fjol spelade jag proffsfotboll i ett lag från Jerusalemtrakten i Israel och testar gärna utomlands igen, kommenterade Sterling.
Närmast kommer han från landslagsspel i Karibiska Cupen, där det blev en match från start för Jamaicas A-landslag.
I allsvenska nykomlingen Gefle IF fanns förre Giffaren Jon Ericsson med från start, men skadade fotleden och bytte i mitten på första halvlek. Ljungaprodukten Benny Mattsson var avbytare och fick chansen på topp under de sista 20 minuterna.

Gefle IFGIF Sundsvall
Målet: 01 (45) Fredric Lundqvist.
Domare: Mattias Fällström, Uppsala.
Publik: 400.

Så spelade Giffarna
Fredrik Sundfors Fredric Lundqvist, Johan Andersson, Patrik Eriksson-Ohlsson, Mattias Nylund Stefan Ålander, Donatas Vencevicuis (83) Peter Olofsson (65), Jonas Wallerstedt, Kalle Ljungberg (75) Mikael Dahlberg (59).
Avbytare: Newton Sterling (59), Hasse Bergh (65), Michael Adeyinka (75), Tobias Eriksson (83).

Mer läsning

Annons