Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta snacka dynga, GIF

Annons
Ursäkta en yrvaken semesterfirare som plötsligt inte fattar nånting!
Det är nu 22 dagar sedan transferfönstret öppnade och egentligen borde minst en ny spelare ha suttit i Idrottsparkens innandömen och bytt om för träning och match med övriga Giffare sedan dess. Jag tyckte inte det var sååå upprörande att så inte skedde, då den 1 juli, men vad ska man säga och tycka nu, när det fortfarande tre veckor senare fattas både ett och två kvalficiderade nytillskott
Djurgårdens reservlagslirare, Tomas Backman, har visserligen ersatt norske hemvändarproffset Öyvind Svenning, men ändå?
Än i dag har varken Kalle Ljungberg och framför allt Jonas Wallerstedt fått någon ersättare som toppforward eller offensiv mittfältare. Och Fredric Lundqvist har inte blivit mindre flyttbenägen sedan det senaste alternativet och kontraktet från just Svennings Viking Stavanger presenterades...
Vi talar alltså fortfarande i första hand om en akut brist på anfallare och alternativ på kanterna. Inte om en tydlig avsaknad av en rutinerad och kvalificerad mittback. Eller är Johan Andersson (ni minns väl honom?) och Patrik Eriksson-Ohlsson över som förstahandsval centralt i fyrbackslinjen?
Ser man till Peos dokumenterade ledaregenskaper och Johan A:s höga kapacitet, samtidigt som allroundkunnige Stefan Ålander och en allt mer flygfärdig Linus Johansson finns redo att rycka in och stötta upp när helst det behövs, ja då har jag faktiskt svårt att förfasas över förre Rosenborgskaptenen Erik Hoftuns kovändning.
Det är sånt som händer i fotbollens stora vida proffsvärld. Inte mer att uppröras över här hemma än när allas vår Öyvind valde bort Tromsö i sista stund och i stället drog till Stavanger.
Däremot blir jag alltså ytterst brydd och fundersam över hur denne 36-åring kunde vara sååå intressant, att GIF-ledningen verkat ha lagt all energi på honom istället för att gå vidare med jobbet att täta de redan synliga luckorna i anfallet och på mittfältet.
För även om Erik Hoftun säkert kunde ha varit en stark och användbar ledarfigur också på mitten, så är det nu en gång för alla inte där de stora hålen i truppen finns.
Det vet Urban klubbchefen Urban Hagblom. Det vet styrelsen i GIF Sundsvall. Och det vet spelare, övriga ledare, publik och ja, det vet även vi i pressen, som också litet hastigt och lustigt blivit måtavla för en besviken GIF-ledning.
\"Vi måste bli ännu hemlighetsfullare\", sägs det.
Ren och skär dynga, tycker jag.
Det är väl inte ST-sport och andra medier som visat impotens i spelarjakten.
Vi har och kommer alltid att ha intressant information att meddela våra läsare.
Sedan är det upp till GIF-ledningen att komma till skott.
Den förmågan är det, som bekant, lite si och så med.
Brist på ekonomiska muskler?
Ja, så är det ju. Men säg det då! Förklara! Och sluta upp med något slags mumbo-jumbo-snack som gissningsvis går ut på att tidningarnas spekulationer gör att andra intressenter vaknar.
Så är det också. Men det hör till spelets regler. Och vill man köpa, så köper man. I tid. Om man kan.
Och GIF Sundsvall kan inte.
Det är bland annat därför det ser ut att bli Superettan nästa år.

Mer läsning

Annons