Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ST:s sportchef: Svensson i form - inte kul för GIF

Annons
Nej, nej, nej. Det är inte klart att GIF Sundsvall spelar i Superettan 2006. Men nästan ...
Marginalerna krymper och nu krävs inget annat än seger i de tre avslutande omgångarna för att chansen till kvalspel ska leva vidare in i det sista.
Elfsborg med en viss Anders Svensson som härförare briljerade centralt på mitten och tyvärr blev Giffarnas mittfältare uppätna av sina gul-svarta motståndare under i stort sett hela matchen. Uppätna och utspelade.
Försöket med Mikael Dahlberg som en slags kantspelare ute till vänster lyckades inte alls, men framför allt i mitten var medelpadingarna totalt off.
Hasse Berg blandade och gav i första halvlek, för att efter paus hänga betänkligt med huvudet och Stefan Ålander ska vi inte tala om. Där var det i går kväll långt till den tidigare så positiva höstformen.
Kul för svensk fotboll att världens bäste Svensson är tillbaka i så pass bra form på fotbollsplanerna. Men synd för GIF Sundsvall ...
Nu var det inte bara på mitten det brast. Vår utsände på nya Borås Arena, Fredrik Lindahl, talar om ett GIF-lag som verkade ha problem med farten, att det helt enkelt gick för fort där ute. Och även för oss som fick hålla tillgodo med betal-TV-bilderna stod det klart att det nu åter handlade om ett odiskutabelt bakslag för det hårt pressade GIF-gänget.
Och nu kan vi också konstatera att effekten av tränarbytet inte givit så många poäng i utbyte som vi förmodligen litet till mans hoppats på.
Fem pinnar på lika många matcher är ju inget facit som gör att man springer runt och letar någon likasinnad kompisen att göra vågen med...
Däremot vidhåller jag att beslutet att ersätta Jan Halvor Halvorsen var det enda rätta, för att över huvud taget försöka skaka liv i ett håglöst gäng som verkade ha givit upp efter den där storsmockan på Örjans Vall.
Anders Högman har också styrt upp spelet på ett rakare och positivare sätt. Fått arbetsglädje på jobbet det vill säga under träningarna och skapat en attityd och inställning både på och utanför planen som säger \"att det kan gå!\"
Men, som sagt, poängmässigt hade det behövt hända mer, och det finns en tydlig detalj där jag skulle önska att Helan haft litet mer av Halvans mod och fantasi. Och då talar jag om coachningen under match.
I går kom första bytet i 75:e minuten. Alldeles för sent, då Elfsborg alltsedan pausvilan dominerat stort och tröttkörda Giffare fick allt svårare att hålla i bollen och skapa en speluppbyggnad värt namnet.
Jag vet att fler tycker sig ha upplevt samma saker även i tidigare matcher och då har försvarstalen, eller förklaringarna, varit inriktade på svårigheten att hitta rätt läge för att gå ned på en trebackslinje.
Men varför stirra sig blind på detta med antalet gubbar i backlinjen? Den nygamla GIF-modellen är mer kraftödande och då krävs ny energi med jämna mellanrum. I vart fall innan slutkvarten.
Nåja, allt är inte nattsvart. Tre Sundsvallsspelare i form av Lustig, Ålander och Dahlberg, i en och samma U21-trupp. Har det hänt någonsin tidigare?

Mer läsning

Annons