Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark avslutning av Giffarna

/
  • Tack och hej? Kamerunfödde kanadensaren Ali Gerba applåderar Mikael Dahlberg för hans 1–0-mål och tog sedan farväl av GIF Sundsvall? Forwarden har sedan han kom till GIF visat vad han besitter för egenskaper något som holländska NEC Nijmegen och norska Brann bland annat har uppmärksammat.
  • Åtta matcher, tre segrar, två kryss och tre förluster blev Anders Högmans facit som allsvensk huvudtränare. Nu tar han steget tillbaka.
  • Mikael Dahlberg och GIF Sundsvall avslutade fiaskosäsongen 2005 med en seger. 3-2 mot Örgryte är alltid nåt att glädjas åt.

2 453 själar på Idrottsparkens läktare. Spelarnas direktiv som ekar över konstgräs. Seger med 3–2. En försmak av Superettan?

Annons
Svaret är både och.
Eller som GIF Sundsvalls klubbchef Urban Hagblom analyserade publiksiffran:
Jag tror att luften gick ur folket när åkte ur nere i Landskrona. Jag tycker siffran är helt okej, vi måste ha förståelse för situationen. hela vår verksamhet präglas ju av resultat.
Därmed sa Hagblom också att 32- segern mot Örgryte inte var helt värdelös.
Trots allt handlade det om avsluta säsongen 2005 snyggt.
Trots allt är det i regel den sista matchen man tar med sig när det är dags att dra i gång uppbyggnadsträningen inför kommande år.
Trots allt är det alltid bättre att vinna än att förlora, oavsett om det handlar om seriefinal, kval, cupfinal eller som här en form av rekordtidig vänskapsfajt i kyligt Sundsvall.
Tränaren Anders Högman pratade i likande termer:
Tre poäng kändes viktigt. Vi kände att vi hade ett moraliskt ansvar att sluta säsongen snyggt, sa han och fortsatte:
Jag tycker också att vi var lite hetare än Örgryte i första halvlek och en bit in i andra. Sedan blir vi lite trötta. I dag matchade vi några spelare som inte har spelat på länge.
Mikael Dahlberg gav sitt GIF ledningen efter ett mönsteranfall i 16:e minuten, ytterbacken Mikael Lustig styrde in 20 på distansskott av Tobias Eriksson och Eriksson själv dunkade dit 30 på volley sex minuter in i andra halvlek.
Tre ynglingar, tre framtidsmän, tre spelare som bör vara mycket tongivande i Superettan.
GIF Sundsvall kommer att slå vakt om det man har när köp- och säljmarkanden slår upp portarna och spelarkarusell börjar snurra.
Vi träknar med att tappa Ali Gerba och troligtvis Mattias Nylund, men annars kommer vi inte att sälja några spelare. Initialt säljer vi inte en enda, konstaterade klubbchef Hagblom.
Han tystnade för ett ögonblick eller två för att sedan tillägga:
Och skulle det ändå bli någon försäljning så är det enbart för att det gangnar GIF i försöket att komma tillbaka till Allsvenskan.
En serie som man tog farväl av i går.
Inför 2.453 åskadare, där de mest trogna på norra stå sjöng:
\"Sundsvall, vi går upp igen. Sundsvall, vi går upp igen. Sundsvall, vi går upp igen\".

Mer läsning

Annons