Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för Ali Gerba

/

A-landslagsman. Fem mål på tio allsvenska matcher. I ett lag som redan innan sista omgången är klart för nedflyttning. Sånt imponerar – och nu visar allt fler klubbar intresse för Giffarnas kanadensiskte toppforward, Ali Gerba. Senast mot Landskrona satt representanter från holländska NEC Nijmegen och norska Brann på läktaren.

Annons
Nijmegen har varit i Landskrona och scoutat spelare förr.
Då resulterade det i en affär med BoIS, som tvingades släppa U21-landslagsmannen Jonas Olsson mitt i säsongen.
Frågan är hur långt holländarna är beredda att gå den här gången?
Allt jag vet och kan säga i nuläget är att NEC hade folk på plats för att kolla in Ali, bekräftar Giffarnas klubbchef, Urban Hagblom.
Från Giffarnas sida är medvetenheten stor om att 23-årige Ali Gerba kan komma att bli svår att behålla, och den fysiskt starke och skottvillige anfallaren har också deklarerat för egen del, att vid nedflyttning hoppas han få chansen att spela på högsta nivå någon annanstans.
Förståeligt, och som alltid försöker vi se till spelarens bästa, så om klubben och priset är rätt kan vi mycket väl tänka oss att sälja...
Enligt vad ST-sport erfarit är också kontraktet med Ali Gerba utformat på ett sätt som gör det intressant att senare i höst göra affär med någon av de hugade spekulanterna.
Spekulanter, alltså. För det handlar inte bara om NEC Nijmegen. Även norska storheten Brann från Bergen lär ha varit på platsen under den senaste allsvenska fighten och sedan tidigare har förre GIF-träbnaren Per Joar Hansen spanat in Gerba för Rosenborgs räkning.
Allsvenskt, då?
Det finns intresse från ett antal allsvenska klubbar, medger Urban Hagblom.
Toppklubbar?
I vissa fall, ja.
Av dessa hade Malmö FF bland annat sportchefen Hasse Borg på Landskrona IP, men därifrån har inte Urban Hagblom och GIF Sundsvall hört något.
Men det finns fler och tittar man på truppernas sammansättning kan konstateras, att bara Djurgården har det riktigt väl förspänt på forwardssidan trots att dansken Sören Larsen försvann till tyska bundesligan och Schalke 04 efter semestrarna.
Vid ett försök till noggrann kartläggning har vi funnit att IFK Göteborg tillhör de svenska toppklubbar som ivrigast följt Ali Gerbas framfart på de allsvenska planeran sedan han anlände från Montreal i somras.
Samma Göteborg som också ser Mattias Nylund som en fullt tänkbar ersättare på vänsterbacksplatsen om Skövdeförvärvet Oscar Wendt blir utlandsproffs.

Mer läsning

Annons