Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundfors: Jag var inte koncentrerad

Fyra insläppta mål i en och samma match tillhör inte vanligheterna för Fredrik Sundfors och GIF Sundsvall. — Nej, och nu är man inte glad, precis, muttrade GIF-målvakten, som inte lär glömma de fyra baklängesmålen i första taget.

Annons
Deras 10-mål överraskade mig. Jag var inte tillräckligt koncentrerad och såg inte att han (Robin Ganemyr) bestämde sig för att skjuta. Sedan försökte jag slänga mig, men hann och nådde inte riktigt fram till bollen, förklarade Sundfors.
Skottet i 21:a minuten kom från bortåt 30 meter och såg definitivt inte otagbart ut.
20-målet var däremot frukten av rena upprullningen, sedan Mikael Åskoogh förlorat en duell högt upp på mittfältet.
ÖIS-spelmotor Magnus Källander var det som snodde åt sig bollen. Spelade sedan snabbt till Ailton, som hittade Christian Hemberg till höger. Hemberg som i sin tur spelade in till Källander och vips var det 20.
Offside, tyckte jag ett tag, men kanske var det inte så? analyserade Sundfors.
Sedan Giffarna reducerat till 21 på straff (hands på Edwin Phiri) kom så målet som på sitt sätt definitivt avgjorde matchen.
En Sundsvallsfrispark höll på att schabblas bort. Stefan Ålander försökte rädda kvar bollen i anfall, men snedträffen fick till följd att ÖIS kunde kontra i full fart på högerkanten. Inspel och mål, 31, av Ailton.
Inte mycket att säga om, mer än att det var ett olyckligt läge att släppa till en kontring på...
Därefter dog liksom matchen av, trots att 40 minuter återstod.
Giffarna förmådde inte repa mod och ÖIS kunde leva upp till devisen Lirarnas Lag.
Nio minuter återstod när Ailton på nytt höll sig framme och i duell med Tobias Eriksson skickade in 41. Fredrik Sundfors befanns sig i det läget på mellanhand.
Med facit i hand skulle jag naturligtvis ha stått kvar i målet. Ett riktigt skitmål. Men det är lätt att konstatera, med facit i hand, suckade Fredrik Sundfors.
Packade in de sista prylarna i trunken, drog igen blixtlåset och lufsade ut till den väntande bussen.
Sällan har ett lag varit så nöjt med att lämna en motståndararena som när Giffarna avlägsnades sig från Ullevi i går kväll.

Mer läsning

Annons