Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare finländare i GIF Sundsvall

Finska spelare är på väg in i Giffarna.
Minns in de tidigare som kom från öster?
Här är alla åtta finländarna som lirat i GIF.

Annons
Jukka Ikäläinen, mittfältare
Utan tvekan den främste finländaren i GIF Sundsvall. Stannade i klubben under fyra säsonger, 1977-80, innan han valde spel i Örgryte och allsvenskan. Finsk landslagsman som blev tränare. I dag fotbollsansvarig i Örgryte.
Juhani Himanka, forward
Kom precis som Ikäläinen inför 1977 års säsong. Tung forwardstyp med hyggligt målsinne. Stannade bara i två säsonger.
Hannes Rönnqvist, försvarare/mittfältare
Kom från Hudiksvalls ABK och spelade i GIF under mitten av 80-talet. Hade lämnat föreningen när klättringen uppåt i seriesystemet sköt fart.
Mika Sankala, mittfältare
Framtidslöfte och juniorlandslagsman som kom från Björneborg. Hann under sin tid i GIF vara med om att föra upp laget till allsvenskan två gånger 1986 och 1990. I dag juniortränare i Giffarna.
Pekka Mattila, mittfältare
Hårdskjutande mittfältare som värvades från Ilves 1989. Gjorde aldrig någon succé och försvann hem till Finland efter bara en säsong. Gjorde 14 allsvenska matcher i GIF.
Stefan Strömborg, mittfältare
Central mittfältare från TPS Åbo som aldrig lyckades infria förväntningarna. Strömborg svarade för två mål på 35 seriematcher i division I under två säsonger i GIF.
Jari Kaasalainen, mittfältare
Tuff spelare med en känslig vänsterfot. Dessvärre var det si och så med tempot.Tog aldrig en ordinarie plats 1997 och flyttade efter bara en säsong.
Marko Tuomela, mittback
Kom från Tromsö 2001, som välmeriterat fullblodsproffs. Bänkad första året, succé under andra året. Då en av seriens bästa mittbackar. I dag back-up och individuell tränare i IFK Sundsvall.

Mer läsning

Annons