Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffen: Fotbollsidyll inomhus

Tre dagar, hundratals spelare och grönt gräs — mitt i vintern. Stämningen var på topp när Sund IF arrangerade Sundcupen för 16:e gången.

Annons
Under tre dagar, fredag till söndag, spelades det fotboll för fullt i Nordichallen. Sundcupen är numera en stor tillställning och på läktarna hejade glada föräldrar på sina söner och deras lagkamrater. Stämningen var på topp och förväntningarna stora bland spelarna.
Men för vissa tog det roliga slut snabbare än för andra. Daniel Brundin i IF Älgarna skadades sig redan på uppvärmningen före lagets första match. För honom blev det röntgen på Sundsvalls sjukhus i stället för mål med lagkamraterna.
Jag tror vi gjorde mål nu! Nej, det blev bara hörna, ropar Daniel där han ligger på en bänk med en ömmande fotled.
Med 75 lag fördelade på åldersgrupperna P11-P17 är det deltagarrekord för turneringen som i år lockat lag från Stockholm i söder till Östersund i norr. I år har unga storlag som AIK, Hammarby och Brommapojkarna också tagit sig till Sundsvall.
Fast om vi ska hinna med allt på tre dagar så kan vi inte växa mycket större nu, säger tävlingsledaren Olle Hammarstrand, mer än nöjd med uppslutningen bland lagen.
I år ställde GIF Sundsvall upp med åtta lag och arrangörsföreningen Sund IF med fem lag, dessutom deltog IFK Timrå, IFK Sundsvall och Kubikenborgs IF i turneringen. Under fredag och lördag var det gruppspel. Under söndagen delades medaljerna ut när det var finaldags. Det var med andra ord upplagt för fest i Nordic.
Och vem vet, kanske visade nästa generations Zlatan, Ljungberg eller Mellberg sina konster i helgen. Det får framtiden utvisa, men kul såg de i alla fall ut att ha.


Enkätfråga 1: Vad är det roligaste du gjort under sportlovet? (1-3)
Enkätfråga 2: Vem är din idol? (4-6)

Mer läsning

Annons