Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Siriusmatchen samlar supportrarna

Supporterklubben Patronerna fruktar inga höstspöken, utan åker till Uppsala på måndag för att få chansen att fira.
– Klart det är nervöst, men några spöken finns inte. Dom har vi jagat bort. Och vi tror förstås på uppflyttning nu, säger Pontus Bäckström, 20, som är med och arrangerar en supporterresa till Siriusmatchen.

Annons

En resa modell större, ska sägas.

– Ja, vi har snart två fulla bussar klara härifrån Sundsvall. Sedan vet vi att det är ett flertal bilar på väg ner och från både Stockholmssektionen, GIF 08, och södra Sverige kommer ytterligare ett antal att ansluta, berättar Pontus Bäckström.

Detta betyder flera hundra giffare kommer att vara på plats för att stötta Tommy Naurin, Johan Eklund & Co i jakten på nya poäng och en plats bland de två i topp inför sista omgången av Superettan.

Faktum är att GIF Sundsvall kan vara allsvenskt vid seger redan på måndag kväll, förutsatt att man vinner matchen på Studenternas och att Ljungskile förlorar sin fight mot Syrianska i Södertälje. Och den matchen spelas redan på fredagskvällen.

– Mycket talar för Hammarby och Giffarna, tror Pontus Bäckström.

Som får medhåll i det tipset av Dagbladets sportchef Oskar Lund, som i det senaste avsnittet av GIF-puls Studio också tittar bakåt. På Varbergsmatchen senaste – och en höst som inneburit flera uppmärksammade vändningar för GIF och det gångbara resultatet, 2–1.

Mer läsning