Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unge Haglund fortsätter att sikta högt

I fjol ny i Elfsborg och fotbollsallsvenskans yngste tränare. Ett år senare börjar 32-årige Magnus Haglund bli etablerad, men han är fortfarande yngst. Och några tvivel på sig själv och sin uppgift har han aldrig känt: — Jag är trygg och bestämde mig redan för många år sedan att satsa på tränarjobbet.

Annons
Haglund har njutit mest hela tiden, trots både mot- och medgång.
Allsvenskan är speciell. Det går nästan inte att föreställa sig allt runtomkring matcherna, men jag trivs väldigt bra...
Säger Haglund, som gjort något av en kometkarriär. Efter juniorlagsspel i Halmstad BK blev det kombinerade studier och målvaktsspel i Örebroklubbarna Karlslund och Sturehov.
Och ett år vid Tri State University i USA för tio år sedan finns också på meritlisan.
Mitt första tränaruppdrag var Stafsinge, en småklubb utanför Falkenberg, 1998. Men redan när jag tog det jobbet började jag sikta högre.
Division II-laget Lahoms FK blev språngbrädan som i fjol tog honom till Borås och Elfsborg. Där det började illa, men där det till slut blev riktigt hyggligt (nionde plats).
Noggranne Haglund tvivlade aldrig, klubbledningen lät honom hållas, och till slut hade boråsarna jobbat sig fram till en trygg nionde plats med sitt traditionella 442-spel.
I år siktar klubben högre. Med Anders Svensson, som spektakulärt sommarförvärv, och med en helt nybyggd arena.
Men Magnus Haglund väljer att tonda ned förväntningarna på \"Svenssons lag\". Talar istället om förberedelserna:
Passningsspel och omställningar var saker vi jobbade med i fjol, för att kunna driva ett eget spel. Vi ökade också träningsdosen vad gäller belastning i fjol, medan vi nu ökat ytterligare med fler antal pass. Premiärmotståndarna GIF Sundsvall säger sig Magnus Haglund ha bra koll på.
Vi har bilden klar för oss. Och det är stor skillnad mot i fjol, då jag upplevde Giffarna som ett mycket spelande lag. Särskilt på hemmaplan, säger Magnus Haglund och fortsätter:
Nu är det litet annorlunda, där laget verkar haka på trenden att byta bort 442.

Mer läsning

Annons