Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Urban Hagblom invald i Svensk Elitfotbolls styrelse

GIF Sundsvalls klubbchef Urban Hagblom valdes i går in i Svensk Elitfotbolls styrelse.
– Mycket hedrande för mig personligen, men samtidigt viktigt för både GIF Sundsvall som förening och norrländsk fotboll, kommenterar han själv sitt senaste stora uppdrag på riksnivå.

Annons
Det var i går eftermiddag som de svenska elitklubbarnas intresseorgansiation höll årsmöte.
Djurgårdens fotbollsbas, Bo Lundquist, omvaldes på ordförandeposten, men bland nyvalen märktes alltså Urban Hagblom, som nu kliver in som en av sju ledamöter i SEF-styret för två år framåt.
40-åringen från Sundsvall, och tidigare Ljungaverk, har tidigare jobbat i Svenska Fotbollförbundets elitevenemangsgrupp och ska i framtiden också finnas med i den grupp som för förbundets räkning har i uppdrag att se över de svenska elitklubbarnas möjligheter att närma sig övriga Europa vad gäller sportslig standard.
 Men det hänger ju mycket samman med arenorna, som jag varit fortfarande är engagerad i. För mig har aldrig spelterminen känts avgörande, utan vi måste se över möjligheterna att träna och spela fotboll på ett vettigt sätt under större delar av året.
Fler matcher tror jag däremot på, och då måste vi kanske börja som nu litet tidigare än normalt och spela en bit in i november. Men under ett par månader mitt i vintern är klimatet helt enkelt för tufft under nuvarande förutsättningar. Jag tycker också att matchningen skulle kunna vara intensivare under en viss del av året.
Uppvärmda planer och konstgräs, som i Sundsvall, är hagblomska käpphästar i sammanhanget. Liksom förmågan att ta hand om och utveckla framtidens storspelare i de svenska elitklubbarna.
Och om Hasse Backe vill ha färre lag i Allsvenskan, så tänker jag mig i stället fler lag. Fler lag som spelar fler matcher.
Det nya TV-avtalet berör i högsta grad de svenska elitföreningarna. Inte minst ekonomiskt. Vad säger du om det?
Det är självklart jätteviktigt att få upp tittarsiffrorna på magasinsprogrammen igen. Och då känns det ju skönt att det blev en kanal som hela svenska folket kan se som rodde iland det hela. Fast ska jag vara ärlig trodde jag för bara några dagar sedan att det skulle bli SVT, och inte Fyran, som skulle få ta hand om just veckomagasinet.
Men så är det med förhandlingar. Man kan aldrig vara säker.

Mer läsning

Annons