Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad vill Walle – och GIF?

Annons
Vad vill egentligen Jonas Wallerstedt? Och vad vill GIF Sundsvall?
Fotboll under senhöstens och den tidiga vinterns mellanperiod gör verkligen skäl för benämningen \"Silly Season\".
Allt är naturligtvis inte vad det verkar vara, men mycket ter sig dumt. För att inte säga helkorkat.
Det är därför man vill ta bort de frågetecken som formligen tornar upp sig i och kring Medelpads elitlag nummer ett.
Om vi börjar med \"Walle\" så tycker jag det är hög tid att han själv markerar vad han vill, och hur han ser på sin fortsatta fotbollskarriär.
Skrev han på den nya kontraktet med Giffarna bara för i händelse av nedflytning kunna rädda några hundratusen i en \"fastställd\" övergångssumma till föreningen? Eller såg han en framtid i GIF och staden Sundsvall i ett längre perspektiv?
Jag kan förstå att en och annan etablerad allsvensk klubb sonderar terrängen hos den 27-årige forwarden, som säkerligen har ett färskt kontrakt som kan brytas för en för köparen lagom prisnivå. Att spelaren själv i dessa lägen kan fylla plånkan med en rejäl signeringsbonus är förstås en helt annan sak...
Jag kan också förstå Wallerstedt, som lyssnar och värderar hit och dit.
Men med en vecka kvar till träningen inför nästa år drar igång är det hög tid att sätta ner foten. Och för min del är jag tävligen övertygad om att en fortsättning i Giffarna vore ett ganska bra val för en spelare som gick korsbandsskadad under större delen av årets säsong och som att döma av alla naturlagar borde ha ytterligare några månaders gnuggning innan allt sitter där det ska ifråga om timing, spänst, styrka, snabbhet, balans. Minns Öyvind Svennings rostighet när årets träningsmatchande började i februari.
Att Walle gjorde ett par inhopp redan i de sista oktobermatcherna måste faktiskt ses som ett (desperat) chansande...
Det är på ungefär samma sätt med Mattias Nylund, kontraktsbunden han också. Med ett urholkat och villkorat kontrakt.
Ali Gerba, däremot, vet vi kommer att inbringa ett antal miljoner till Giffarna och då är det inget snack om saken, utan då ska han säljas!
Ersättaren är tydlgen utsedd.
Ljungskiles Johan Patriksson skrev på för Giffarna i går, men då blir man sä där fundersam igen.
Den där Fredrik Olsson från Mjällby, då? Ska han också in i truppen? Och hur många forwardar ska samma trupp egentligen rymma? Eller är det så att Jonas Wallerstedt redan räknas som förlorad?
Jag är dessutom skeptisk till att unga, lovande namn som Johan Patriksson och Fredrik Olsson tillsammans med Mikael Dahlberg och, förvisso, Andreas Hermansson ska kunna skjuta upp Giffarna till Allsvenskan direkt.
För att den målsättningen ska vara trovärdig krävs faktiskt att Jonas Wallerstedt blir kvar. Om inte, om både Walle och Gerba försvinner, ja då behöver nog ersättarna ha lite mer att komma med i flyttbagaget.
Mittfältet är en annan lagdel där jag med spänd förväntan följer utvecklingen. När Andreas Ingel tillkom blev det i alla fall för mig en signal om att Tobias Eriksson tvingas fortsätta på en kant. För inte kan väl Ingel och Eriksson slå ut Stefan Ålander?
Hasse Bergh måste därmed ha gjort sitt i GIF-tröjan, liksom Daniel Näsholm. Donats Vencevicius står däremot under kontrakt ett tag till.

Mer läsning

Annons