Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värvningsproblemen upprör spelarna

/
  • Giffarnas Fredrik Sundfors är kritisk till att Sundsvall inte fått klart med fler nyförvärv. Än så länge är det bara lånet Tomas Backman från Djurgården som anslutit under sommaren.

Ingen Brattbakk och nu kommer inte heller Erik Hoftun. Giffarnas svårigheter att värva spelare fortsätter. Och de uteblivna värvningarna börjar irritera i GIF-truppen. - Man hör hela tiden om spelare som är på väg hit, men ingen kommer, konstaterar Fredrik Sundfors.

Annons
I går blev det helt klart att den 36-årige före detta norske landslagsmannen Erik Hoftun väljer Bodö/Glimt i norska Tippeligan i stället för GIF Sundsvall. Detta trots att Hoftun så sent som kl.16 i onsdags tackade ja till Giffarna erbjudande.
Är det klart nu? Ja, det var ju ingen överraskning, säger giffarnas målvakt Fredrik Sundfors uppgivet till ST.
Vad säger du om de uteblivna värvningarna i år?
Det är inte någon bra situation alls. Man hör hela tiden om spelare som är på väg hit, men ingen kommer. Vi får sluta oss samman inom gruppen i stället.
Varför tror du spelare som Töfting, Sjölund, Tomas Ohlsson och nu senast Hoftun har valt andra lag än GIF?
Nej, men vad hade du själv valt om det stått mellan IFK Göteborg och Sundsvall. Det är väl ett lätt val.
Varför är det så?
Dels på grund av vår prekära situation i tabellen, men sen kan vi inte mäta oss i pengar med de större klubbarna utan vi måste helt enkelt vara bra på att erbjuda nåt annat, som jobb efter karriären, bra boende eller jobb för hustrun.
Även Giffarnas lagkapten Patrik Eriksson-Ohlsson är bekymrad över värvningsmissarna.
Det känns tungt. Det är tunt i truppen och vi är i behov av folk. Känns tufft att inte få hit en så bra spelare som Hoftun, säger Peo.
Är värvningsmissarna ett fiasko?
Det är svårt att säga. Jag vet ju inte vad som sker runtomkring. Det vet bara de ansvariga så jag har svårt att uttala mig.

Mer läsning

Annons