Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VELIK GORICA (ST)

Annons
VELIK GORICA (ST)
Stefan Ålander sitter på gräset. Tänjer, stretchar och blickar framåt.
Efter detta är det bara en sak som gäller om vi ska ta oss till EM-slutspelet nästa år. Och gör alla sitt på tisdag tror jag också vi slår Island, säger U21-landslagets säkre högerback.
 
Just det. Vinst i sista kvalmatchen är ett måste för Tommy Söderbergs U-landslag, där Giffarnas 22-årige mittfältare blivit bofast längst ut till höger i backlinjen.
Och står därmed ivägen för den tredje blå-gule GIF-spelaren: Mikael Lustig.
Nja., det vet jag inte. Men det har blivit så att jag fått spela ytterback de senaste matcherna, och man försöker ju alltid göra sitt bästa var man än placeras. Men här blev det jobbigt, säger Stefan och masserar vaderna.
Kroaterna attackerade otroligt mycket efter kanterna och spelade mycket efter marken, så det blev mycket springa...
Även om de röd-vit-rutigas vinstmål i början av andra halvlek föregicks av ett inlägg från just vänster (Ålanders kant) så tilhörde den allroundkunnige sundsvallaren det svenska lagets absolut bästa spelare.
Sanningen är nämligen att den svenske målvakten Christoffer Källkvist fumlade med bollen när han skulle plocka åt sig inspelet och då kunde en ensam koroat styra bollen i mål...
Litet otur. I andra tog vi ju över matchen mer och mer, tycker Stefan och får medhåll av den andre Giffaren på Radnicki-stadion: Mikael Dahlberg, som blev inbytt i andra halvlek som renodlad forward.
Men jag fick aldrig några riktigt vassa lägen. Kroaterna var duktiga. Hoppas bara att A-landslaget klarar sig litet bättre. Vi ser den matchen innan hemresan, berättar Dahlberg.
Den tredje GIF-spelaren i U21-truppen, Mikael Lustig, fick nöja sig med att vara ombytt på bänken denna gång.
Han går dock framåt och har gjort bra träningar, bedömer målvaktstränaren på plats, Pehr-Olof Elfvendal (tidigare Johansson), Giffare han också.
ROLAND ENGSTRÖM

Mer läsning

Annons