Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallerstedt knäskadad

Jonas Wallerstedt har knäproblem. GIF-stjärnan har inte kunnat träna för fullt de sista dagarna och ska genomgå en magnetröntgen inom kort.

Annons
Mot Elfsborg gjorde han det viktiga 20-målet från nästan ingen vinkel alls och spelade dessutom fram till Mikael Dahlbergs avgörande 30. Jonas Wallerstedt visade även i övrigt mycket hög klass i den allsvenska premiären.
Tyvärr fick Jonas också en smäll på sitt ena knä under matchen. En smäll som han fortfarande har sviter av.
Jonas har inte tränat för fullt de sista två dagarna. Däremot hållit igång själv, men inte varit med i själva spelet. Meningen är att han ska undersöka sitt knä under helgen eller på måndag, berättar GIF Sundsvalls tränare Jan Halvor Halvorsen.
Innebär det här att Jonas missar matchen mot Häcken på måndag?
Det vet jag inte. Vi tränar som vanligt på söndag och sedan tar jag ut truppen, svarar en hemlighetsfull Jan Halvor Halvorsen.
Vet ni om det kan röra sig om en allvarlig knäskada eller ej?
Vi vet inget mer förrän Jonas genomgått undersökningen.
Onekligen vore det ett väldigt tungt avbräck för Giffarna om Wallerstedt tvingas till en lång rehabilitering. Så här långt ståtar han med 44 mål på 173 allsvenska matcher. I fjol blev det 9 fullträffar på 24 matcher. \"Walle missade bara bortamatcherna mot Kalmar (2 maj) och Örebro (18 juli).
Då det gäller Öyvind Svenning är det inga större problem med hans knä (uttänjt ledband). Öyvind har tränar full fullt på slutet och allt verkar som det ska.
Vidare har målvakten Fredrik Sundfors signerat ett nytt fyraårskontrakt med Giffarna. Han kom till GIF 1999 och planerar nu att stanna ett bra tag till.
Jag tycker det känns lagom att titta fyra år framåt. Vad ska jag förresten annars göra om jag inte ska spela fotboll? Nej, det är fortfarande lika roligt att spela.
Härligt att Allsvenskan är igång igen. Jag har saknat den där speciella nerven som det innebär att kliva in på planen för en allsvensk match.
Vad tror du om Häcken borta på måndag?
Det blir knalltufft. Samtidigt har vi positiva minnen där nerifrån, avslutar Sundfors.

Mer läsning

Annons