Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-TV:Korsbandet av på Wallerstedt

I går kom beskedet som alla GIF-supportrar fruktat. Främre korsbandet i Jonas Wallerstedts högra knä är avslitet — och därmed pekar det mesta på att säsongen är över för den 27-årige forwarden. — Det värsta är att jag känner mig fullt frisk och hel, säger han ruskar på huvudet.

Annons
Det var i premiären mot Elfsborg för en dryg vecka sedan det hände.
Wallerstedt fastnade med högerfoten i konstgräset, vred till benet och tyckte det knakade till.
Men framför allt gjorde det ont direkt. Att det knakar här och var är man ju van vid...
Smärtan gav dock med sig och den östgötske hårdingen klev upp, spelade vidare och tänkte inte så mycket på det ömmande knät.
Grejen var att vår läkare, Ingemar Lundgren, hade kontrollerat oss under tränignslägret på Cypern i mars. Vi gjorde böjprov och testade rörligheten i lederna, och det fanns inget glapp i mina knän. Så när Ingemar undersökte mig efter matchen blev han litet fundersam...
Den välmeriterade ortopeden från Hudiksvall for hem, plockade fram anteckningarna från Cypern och rekommenderade \"Walle\" att ta det litet lugnt och göra sig redo för en tripp till Hudik för en så kallad magnetröntgen.

Svar gav frågor
I går kom svaret.
Som skapar följande frågor:
Snabb operation, med sikte på spel nästa säsong?
Fortsatt träning och spel våren ut, för att sedan hitta tid för opertion under sommaren?
Eller chansning på träning och spel säsongen ut?
Det finns exempel på spelare som kunnat köra vidare utan korsband, i alla fall det främre, säger Jonas och påminner oss om Leif \"Foppa\" Forsberg, som under en följd av år spelade omväxlande i division I och Allsvenskan utan fungerande korsband.
Å andra sidan har Leffe ofta haltat och lidit av värk och stelhet även efter den aktiva karriärens slut.
Det är väl inte optimalt, men eftersom jag känner mig fullt okej vill jag ändå ta ett rejält snack med läkaren, när han kommer hem från Polen, där han är med något av juniorlandslagen den här veckan, fortsätter Jonas Wallerstedt.

Operation bäst
Fortsätter sedan:
En operation är förstås det bästa på sikt. För att bli besvärsfri. Men eftersom jag kunde både springa för fullt, hoppa och skjuta utan problem hela förra veckan så skulle jag alltså kunna spela vidare rent teoretiskt.
Det är ju bara det, att när man vet att det finns en skada där och att endast musklerna reglerar och står emot när det blir extra påfrestningar, då finns risken att man omedvetet reagerar annorlunda och håller igen. Jag vet inte hur jag skulle reagera eftersom jag inte provat på, men risken finns och då kanske det inte är någon idé att ens tänka tanken på att spela vidare...
Jonas Wallerstedt lider och funderar på sin och Giffarnas framtid.
Det är lätt att känna sympati.

Mer läsning

Annons