Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lottat och klart i cupen

/
  • Vi får se om de båda lagen firar efter att ha spelat sina respektive matcher i Svenska cupen.

De får båda åka ner till Hälsingland i ett försök att ta sig vidare i Svenska Cupen.
Selånger till Söderhamn och SDFF till Hudiksvall.

Annons

Så var det lottat. Nu vet vi vilka Selånger kommer att möta i herrarnas första omgång av Svenska cupen och vilka SDFF tar sig an i damernas andrarunda.

För Selånger är det seriekonkurrenten Söderhamn som står för motståndet.

– Vi har bestämt i gruppen att vi ska satsa hårt för att ta oss vidare. Söderhamn är ett okej lag, dessutom är det på bortaplan och sådär. Men vi ser fram emot det, absolut, säger Jonas Westring, tränare i SFK.

Senast de möttes i serien vann Selånger med 3–1. Om man lyckas vinna även denna gång och tar sig vidare är det säkerställt att man möter ett lag från antingen Allsvenskan eller Superettan.

– I så fall vill vi helst möta ett lite sämre lag från Superettan för att ha en chans eller ett av de rejäla publiklagen såsom AIK, Hammarby eller Malmö.

Sundsvalls DFF kunde ha blivit lottad mot ett av elitlagen när de nu kliver in i den andra omgången efter att ha gått vidare via walkover mot Krokom/Dvärsätt.

I stället kommer division II-laget Team Hudik att stå för motståndet.

– Det är ju ingen långresa så det är tacksamt på så sätt, sen borde vi vara favoriter inför den här matchen, säger tränaren Kenneth Svensson och fortsätter:

– Det ska bli roligt att kliva in i augusti då vi har så pass många matcher i och med DM och cupen. Vi har många bra spelare som fått sitta på bänken eller till och med läktaren, så förhoppningsvis får alla matchning då.

Mer läsning

Annons