Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige föll i årets första landskamp – men Hanna Glas fick debutera: "Nu har vi börjat vägen mot EM"

Norge blev en för hård nöt att knäcka för svenskorna.
Trots tidigt ledningsmål blev det förlust med 2–1 i årets första landskamp.
– Vi hade väl en halvlek var, säger målskytten Sofia Jakobsson.

Annons

Hanna Glas.

OS-silvermedaljörer och årets lag på Idrottsgalan. Men det räckte inte mot Norge i årets första landskamp, och Sverige föll med 2–1.

Men glädjemoment fanns för Hanna Glas tidigare i Sundsvalls DFF, som fick debutera idet svenska landslaget. Glas, som lämnade Umeå för Eskilstuna efter förra säsongen byttes in i 75:e minuten när hon ersatte Jessica Samuelsson.

LÄS MER: Fotbollslandslaget prisat på Idrottsgalan: "Vill tacka alla som hejar på oss"

Matchen, som fick flyttas efter väderkaos, fick en riktig smakstart när Sofia Jakobsson gav Sverige ledningen redan efter 20 minuters spel.

Men lyckan blev kortvarig. Bara minuten senare kvitterade norskorna till 1–1 genom Lisa-Marie Karlseng Utland efter att grannlandet i väster slagit en långboll in bakom den svenska backlinjen mer eller mindre direkt på avspark.

Fem minuter därefter var det dags igen. Kristine Minde höll sig framme och gjorde 2–1.

Matchen hade vänt i ett blåsigt och regnigt La Manga.

LÄS MER: Hanna Glas lämnar Umeå – klar för Eskilstuna United

I den andra halvleken var det Sverige som dominerade spelövertaget men norskorna som kom till lägen på kontringar. Inget av lagen hade dock några jättelägen efter halvtid, och närmast svensk kvittering kom Katrin Schmidt med ett långskott i slutminuterna.

– Första halvlek kändes sisådär och vi skapade inte så mycket lägen. Andra halvlek kändes mycket bättre. Vi satte bättre press, fick till en del hörnor och skapade ett par lägen där vi kunde ha gjort mål. Det kändes som att vi tog över i andra så vi hade väl en halvlek var, säger Sofia Jakobsson till Svenskfotboll.

LÄS MER: Glas på bänken inför årets första landskamp – här är hela startelvan

2–1 blev således slutresultatet. Sverige luftade hela bänken i matchen, där förutom Glasäven Schmidt fick debutera i blågult.

– Det var en bra fotbollsmatch och ska man vinna en sådan får man inte göra två så stora misstag. Men nu har vi börjat vägen mot EM och det känns bra, säger förbundskapten Pia Sundhage till sajten.

Annons