Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige laddar om efter svettig premiär – Sonko Sundberg inte spelklar

/

Redan på söndag spelar OS-landslaget fotboll igen i Manaus.
Det finns kort tid att ladda om efter den minst sagt svettiga premiären mot Colombia.
– Jag tömde min sko efter matchen och det bara rann ut, säger Simon Tibbling.

Annons

Det har snackats mycket om värmen i den brasilianska djungeln inför OS. Men för Simon Tibbling blev det ändå en chock att spela de 90 minuterna i 2–2-matchen mot Colombia.

– Man visste att det skulle vara speciellt, men det här hade man inte förberett sig på. Det var väldigt annorlunda, säger Groningen-mittfältaren.

– Det var oerhört tufft, lite syre och väldigt varmt. Det kändes som att man gick upp i vikt ju längre matchen gick, för både kläderna och skorna blev tyngre.

Två vilodagar

Han och de övriga spelarna i startelvan tog det lugnt och körde rehab dagen efter matchen, medan avbytarna fick svettas i drygt en timme på träningsarenan. Det finns kort tid att återhämta sig eftersom laget bara får två vilodagar inför mötet med Nigeria.

– Det gäller att ta vara på den här tiden, med både återhämtning och förberedelser, säger Tibbling.

– Jag tror att jag drack mer efter matchen än jag brukar dricka på en vecka i Holland.

Troligen samma elva

Förbundskapten Håkan Ericson kommer sannolikt matcha samma startelva mot Nigeria. En av få som hade kunnat vara aktuell att ta en plats är Noah Sonko Sundberg, men mittbacken är ännu inte spelklar efter sin fotskada.

– Han kommer inte vara klar till match två, tyvärr. Vi hade hoppats på det. Han ser bättre och bättre ut för varje dag, men är ändå bara med på en liten del av fotbollsträningen i dag, säger Ericson.

Därmed lär Joakim Nilsson, som oturligt orsakade Colombias 2–2-straff, få fortsatt förtroende bredvid Alexander Milosevic i mittförvaret.

– Vi har haft snack med Elfsborg att kanske spara Jocke (Nilsson) en match på grund av hans knän. Men nu är Jockes känsla är att han mår mycket bättre i dag än när han har spelat match.

Medan spelarna åkte hem till hotellet efter premiären satt Håkan Ericson kvar på läktaren och såg den galna matchen när Nigeria slog Japan med 5–4.

– Nigeria har några individualister som kan ta bollen och springa igenom vad som helst, säger han.

– De har också ett försvarsspel där jag inte tror att det finns någon riktig ordning hur det ska fungera, utan det löses från situation till situation.

Mer läsning

Annons