Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomas och Tony bejublade föreläsare

/
  • SDFF:s tjejer agerade träningsrupp när Ann-Helen Grahm och Thomas Dennerby föreläste och körde ett praktikpass.
  • Thomas Dennerby, damlandslagets förbundskapten var på plats i Nordcihallen hela helgen.
  • Ann-Helen Grahn är ny assisterande förbundskapten, kommer närmast från landdslagsuppdrag i Skottland och fanns nu vid Dennerbys högra sida.
  • Thomas Dennerby och damfotbollen i fokus.
  • SDFF:s tjejer agerade träningsrupp när Ann-Helen Grahm och Thomas Dennerby föreläste och körde ett praktikpass.
  • Tony Gustavsson hemma i Sundsvall igen, för att föreläsa om trender genom tiderna – och i framtiden. Men sin nya akademi, kallad Tiki-Taka academy, hoppas han kunna bidra till att forma morgondagens fotbollsspelare.
  • Många ville morsa på Njurundasonen och förre IFK:aren Tony Gustavsson. Här lockas han till skratt i samspråk med Håkan Stafrin.

Vad har damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby, riksidrottsförbundets ordförande Katrin Matsson-Weijber, Giffarnas mentale tränare Stig Wiklund och expertkommentatorn Tony Gustavsson gemensamt?

Jo, alla fanns de i helgen på plats i Nordichallen – liksom drygt 200 tränare från hela södra- och mellersta Norrland, som alla kom för att vidareutbildas och inspireras inför framtiden.

Annons

Men inte bara massor av ambitiösa tränare fanns på plats, utan också ledare på andra nivåer, sportchefer, sponsorer och nyfikna mediarepresentanter smög omkring eller deltog på ett mer aktivt sätt.

– Fantastiskt skojigt att kunna genomföra ett sånt här symposium här i Sundsvall. Och givande, hoppas jag de flesta som var med här upplevde det som, säger Lena Wallgren, ordförande i Medelpads Fotbollförbund.

Och det blev två av fotboll fullspäckade dagar. Mestadels med talangutveckling och framtidens fotboll i fokus.

Debatter, föreläsningar och praktiska övningar, där såväl SDFF:s tjejer, ett antal giffare och IFK Timrås division IV-gäng agerade övningsgrupper inför välfyllda läktare.

De stora dragplåstren var Thomas Dennerby och Tony Gustavsson.

Dennerby inledde i lördags med att under en dryg timme praktisera tematräning med hjälp av några av SDFF:s talangfulla spelare.

– Jag var med på en liknande grej här i Sundsvall för några år sedan också, det kändes bra då också – men den stora skillnaden nu, jämfört med den gången, är planen. Den nya mattan här i hallen är hur bra som helst och ger verkligen Sundsvall suveräna förutsättningar.

– Det är ju så här man vill ha det. Dels underlaget, men också att kunna hålla till och köra fullt ut på en fullstor plan inomhus när det är snöigt och kallt ute...

Damlandslagets framgångsrike förbundskapten fick också under söndagen tillfälle att under ett teoripass dra en del erfarenheter från de senaste stora mästerskapen, av vilka Sverige förra sommaren erövrade ett bejublat och efterlängtat VM-brons.

Och till sommaren väntar OS för Dennerbys blå-gula flickidoler...

För Tony Gustavsson blev det en chans att visa, att den före detta allsvenske- och tippeligatränaren inte bara har en massa åsikter som expertkommentator i Canal +, utan fortfarande brinner för att träna och utveckla fotbollsspelare.

Med sina tiki-takainspirerade fotbollsidéer föreläste han om den senaste trenderna inom fotboll – och körde ett par bejublade övningspass med IFK Timrås talangfulla gäng.

– Tony är otroligt inspirerande, säger Lena Wallgren och får medhåll av årets ungdomsledare i Medelpad förra året, Håkan Stafrin:

– Ja, det var tydligt och enkelt vad han ville visa och få fram...

Mer läsning

Annons