Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toulouse badar i gult och blått: "Stämningen är helt fantastisk"

/
  • Svenska fans laddar på Place du Capitole i Toulouse inför gruppspelsmatchen mellan Italien och Sverige i fotbolls-EM i Frankrike.

Den tidiga avsparkstiden avskräckte inte någon.
De svenska fansen började ladda redan till frukost i Toulouse.

Annons

Läs också: Så startar Sverige i matchen mot Italien: Guidetti in – Berg ut

– Vanligtvis är Toulouse den rosa staden, men i dag är den gul, utbrister taxichauffören Christophe när han kryssar mellan de svenska fansen runt Place du Capitole, mitt i staden.

Det rosa kommer från det terrakottafärgade tegel som dominerar stadsbilden i den sydfranska staden.

Torget Place du Capitole fylldes med svenska supportrar redan tidigt på morgonen. Uefas beslut att inte servera alkohol i fanszonen gjorde att många törstiga drack sin frukost på uteserveringarna mitt i staden i stället.

"Vi är svenska fans allihopa" och "In med bollen i mål" ekade över torget hela förmiddagen medan ett fåtal italienare som även de hittat dit gjorde sitt bästa för att överrösta i alla fall några svenskar.

Svenska fotbollförbundet har distribuerat 7 000 biljetter till dagens match, jämfört med de 17 000 blågula biljetter som de förmedlat inför premiären mot Irland. Men så tar Stadium Municipal också "bara" 30 000 åskådare mot Stade de Frances 80 000.

Och utöver det tillkommer alla de svenskar som köpt biljetter direkt via Uefa eller på annat sätt. Totalt har 19 fulla bussar åkt från Camp Swedens officiella camping utanför Nice.

– Stämningen är helt fantastisk, svenskarna är underbara, säger två tjejer som klättrat upp på ett elskåp och dragit igång en hejaramsa på torget. (TT)

Live: Senaste nytt från fotbolls-EM – följ festen i Frankrike här

Mer läsning