Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tranberg och Ålander tillbaka efter skador – spelade i U21:s förlustmatch mot Gefle IF

Det blev en förlust för GIF Sundsvalls U21 borta mot Gefle IF under tisdagen. Men med i matchen fanns Robin Tranberg och Stefan Ålander som båda har varit skadedrabbade.

Annons

När GIF Sundsvalls U21 ställde upp mot Gefle borta under tisdagen var det med ett gäng spelare ur a-laget. Matchen slutade med förlust för Giffarna, men två positiva indikationer visades upp.

Robin Tranberg har varit borta från spel sedan han drog på sig en axelskada i matchen mellan GIF och Helsingborg den 16 juli. På tisdagen fanns han med i startelvan.

–Han spelade 65 minuter och är tilbaka igen. Eftersom han har varit borta länge skulle han inte köra hela matchen, säger tränaren Mikael Bengtsson.

Robin Tranberg gjorde sin första match sedan han skadade axeln.

Gefle gjorde det första målet i matchminut 30. Sent i matchen, efter 86 spelade minuter, kvitterade Giffarna genom Johan Eklund. Men Gefle hann få till ännu ett mål två minuter senare och segrade slutligen med 2–1.

– Det är en lite typisk match mot Gefle och vi hade svårt att skapa chanser i första halvlek. Vi flyttade om lite och skapade fler i den andra. Vi kände att vi hade ett övertag och gick för seger. Men så får de in ett till mål och det räckte inte hela vägen, säger Mikael Bengtsson.

Även Stefan Ålander som har haft problem med ett knä sedan en U21-match för någon vecka sedan var med och spelade hela matchen.

Jonathan Morsay fick kliva av efter känningar i en ljumske efter 69 minuter.

Gefle IF – GIF Sundsvall 2–1 (1–0)

Mål GIF Sundsvall: 1–1 (86) Johan Eklund

Domare: Mattias Falk, Valbo

Även Stefan Ålander var tillbaka i kvällens U21-match.

Mer läsning

Annons