Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffkamp i DM-semifinalen – 3–3 i halvtid: "Vi hade kvar skorna på Norrporten"

IFK Timrås damlag ställdes mot SDFF i DM-semifinalen. Efter första halvlek stod ställningen 3–3, men det var trots allt SDFF som drog det längsta strået.

Annons

Under tisdagskvällen avgjordes DM-semifinalen på Bergeforsens IP. Timrå som tillhör division l ställdes mot SDFF som tillhör Elitettan. Det blev minst sagt en intressant match. I första halvlek stod lagen för tre mål vardera och inför andra halvlek var ställningen 3–3.

– Vi hade inte rätt inställning, i första halvlek kunde man tro att vi hade kvar skorna på Norrporten Arena. Fokusen saknades, vi spelade en mindre bra första halvlek, säger tränaren Johan Berglund.

I andra halvlek blev det dock annorlunda, för Timrås del blev det inga mål. Men för SDFF däremot vände spelet, de gjorde två mål på straff. De utökade ledningen och vann matchen med 5–3, något som förde dem till DM-final.

– Dem ska ha eloge, de spelade smart. Vi måste vara ett lag för att vi ska vinna och det blev vi i andra halvlek. Det här är ingenting som oroar mig. Den här matchen var en väckarklocka, säger han.

IFK Timrå - Sundsvalls DFF 3–5 (3–3)

Målen: 1-0 (3) Bupe Olufunmilola Okeowo, 1-1 (8) Sara Schumertl, 2-1 (11) Maya Pitts, 2-2 (27) Isabelle Norberg, 2-3 (23) Isabelle Lindgren, 3-3 (37) Bupe Olufunmilola Okeowo, 3-4 (74 straff) Maxine Björkholm, 3-5 (85 straff) Maxine Björkholm.

Domare: Oscar Moss

Publik: 83

Mer läsning

Annons