Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fråga om misskötta katter avgörs i Högsta förvaltningsdomstolen

Högsta förvaltningsdomstolen kommer att avgöra om en äldre kvinna från Ånge kommun ska ersätta polisen med 21 000 kronor för omhändertagande av hennes katter.

Sommaren 2013 så beslutade länsstyrelsen att kvinnans 44 katter skulle omhändertas. Dels för att de hölls i en ur djurskyddshänseende oacceptabel miljö, men också då flera individer uppvisade tecken på ohälsa.

Omhändertagandet ombesörjdes av polisen, som i samband med det betalade drygt 21 000 kronor för transport och veterinärbesök. En kostnad som kvinnan ålagts att ersätta polisen för, men som efter överklagan nu beviljats prövningsrätt i Högsta förvaltningsdomstolen.

Redan förra sommaren så var målet uppe i samma instans. Då med resultat att frågan bollades tillbaka till kammarrätten som gjorde samma bedömning som förvaltningsrätten beträffande kvinnans betalningsskyldighet.