Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fråga om smyginspelade samtal hamnar i förvaltningsrätten

Misstänkta inspelningar av samtal mellan politiker och tjänstemän.
Den misstanken ska redas ut och fullmäktige sa ja till frågan.
Det motsätter sig Robert Thunfors (NT) som överklagar till förvaltningsrätten.

Krister Håkansson (V) ställde en interpellation, fråga som kräver ett utförligt svar, till Robert Thunfors (NT) gällande misstankar om smyginspelning av samtal. Enligt interpellationen så ska Robert Thunfors ha spelat in samtal som han haft med kommunens tjänstemän.

Krister Håkansson vill ha svar på:

Vad det är för syfte med smyginspelningen?

Om det är flera samtal som spelats in i smyg?

Om inspelningarna bidrar till ett öppet samtalsklimat mellan politiker och tjänstemän samt om Thunfors även i framtiden kommer att spela in samtal med kommunens anställda?

Vid senaste kommunfullmäktige fattades beslut om att frågan fick ställas och att Thunfors ska besvara interpellationen vid nästa kommunfullmäktige i februari 2016.

Det beslutet har Thunfors överklagat till förvaltningsrätten. Kommunfullmäktigeledamoten från Nätverk Timrå yrkar på att förvaltningsrätten upphäver fullmäktiges beslut.

Robert Thunfors anser att beslutet strider mot kommunallagen och att fullmäktige i Timrå därmed överskridit sina befogenheter.

I överklagan begär också Thunfors inhibition, det vill säga att fullmäktiges beslut inte ska gälla tills vidare. Detta eftersom han anser att felet som fullmäktige gjort är så uppenbart.

Nu har förvaltningsrätten gett Timrå kommun ett förläggande om att svara på Robert Thunfors yrkan om inhibition. Svar vill rätten ha innan den 17 december i år.