Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fråga oss först om ni ska spara på de äldres bekostnad

Replik på "Nämnden måste våga mer", ST.nu 20 december.

Du som har skrivit denna insändare skriver att du är insatt. Men det verkar som du inte är insatt och inte har all information och fakta i det du skriver. Man ska inte uttala sig om man inte har all fakta. Då blir det så att man diktar ihop någonting som inte är rätt.

Skönsmomodellen är en stor del av lösningen. Och vi tillbringar den mesta tiden, plus med lite guldkant hemma hos kunden. Och för alla som förstår att denna modell är lösningen, blir det billigare och man får gladare personal, nöjdare kunder och bättre ekonomi. När Skönsmomodellen är helt införd i Sundsvalls kommuns hemtjänst då är det bara att gratulera vad bra det blir för alla. När proffsen, vi personalen, som kan verksamheten bäst får göra det vi är bäst på, då blir det riktigt bra. Ska man göra besparingar, börja med att fråga proffsen. Det kanske är vi som har de bästa lösningarna, eftersom vi kan verksamheten bäst. Får man hela Sundsvalls kommun att jobba efter denna modell, kommer det att bli besparingar på rätt sätt.

Håkan Nilsson, Hemtjänsten Skönsmon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel