Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fråga ställd om vad som krävs för asylboende

Bygg- och miljökontoret i Ånge har fått en förfrågan om vad som krävs för att använda Torpshammars herrgård som asylboende. Det framgår av ett skriftligt svar till ägarna.

Annons

Det finns ännu inga papper som bekräftar att de nya ägarna av Torpshammars herrgård strävar mot att kunna inhysa asylsökande. Däremot så finns det en muntlig förfrågan om vad som behöver göras om man vill använda konferensanläggningen till det ändamålet.

Det säger Ånge kommuns byggnadsinspektör Eva-Lisa Westin, som i dagarna skickat ett skriftligt svar till ägarna.

– Jag fick ett telefonsamtal från en av ägarna före jul, och bygg- och miljönämnden kommer att göra en bedömning om åtgärden stämmer överens med detaljplanen för området vid sitt sammanträde den 29 januari, säger Eva-Lisa Westin.

Läs också: Boendefrågan är viktig för turismen

Hon säger också att man från bygg- och miljökontorets sida vill se en ansökan om bygglov för ändrad användning om ägarna avser att ställa om sin verksamhet. Något som alltså ännu inte finns på bordet.

– Man har nyligen sökt bygglov för att sätta upp en ny brandtrappa på ett av husen, men det är också den enda ansökan som vi hittills har fått in gällande Torpshammars herrgård, säger Eva-Lisa Westin.

Läs också: "Vi måste ta deras oro på allvar"

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!