Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågan om landstingsdirektörens framtid

Landstingets fyra vårdchefer lämnar skeppet.
Och frågan är strängt taget vad som händer med högste chefen, det vill säga landstingsdirektör Anders L Johansson.
Ett inte alltför vågat tips är att även landstingets egen amiral mönstrar av inom en snar framtid.

Officiellt förnekar den numera 59-årige Anders L Johansson att han är på väg bort. Men på direkta frågor om han funderar på refrängen är svaren ändå försiktigt undanglidande.

Johansson skulle kanske kunna använda samma argumentation som Margareta Berglund Rödén använde, det vill säga att han snart fullbordat det han kom hit för att göra. Den välbetalde Johansson, som med sina 140 000 kronor i månaden tjänar mer än regeringens ministrar (127 000 kronor), förlängde visserligen sitt kontrakt till december 2017.

Men den nya länsorganisation inom landstinget som han jobbat med de senaste åren är snart på plats.

Som gift och med tre vuxna barn samt ständigt pendlande till Stockholm har han även en familj att tänka på.

Lägg därtill hans unika material om förre finansministern Gunnar Sträng som gör att Johansson fler än en gång funderat på om han inte borde ägna mer tid åt skrivandet.

– Jag tar på mig att fortsätta till december 2017. Det stora åtagande med hela vårt renoveringsarbete renoveringsarbete är inte i hamn ännu, sa Johansson i februari.

Framtiden får utvisa om det verkligen stämmer.