Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgångsprojektet Back 2 basic: "Det här är en färgklick i vardagen!"

Integrationsprojektet Back 2 basic har blivit ett riktigt framgångskoncept.
Måndag till torsdag samlas ett 40-tal barn i Skönsbergshallen.
– Det här är bra för de som kanske inte älskar skolan men gillar idrott, säger Magnus Svensson, en av de som hjälper till att arrangera Back 2 basic.

Varje måndag till torsdag slås dörrarna till Skönsbergshallen upp. Innanför dörrarna arrangeras projektet Back 2 basic, vilket är ett integrationsprojekt för barn i alla åldrar. Barnen får möjlighet att prova på idrotter av olika slag, så som fotboll, bandy, pingis, badminton, gymnastik och dans.

– Det är visat att idrott är bra för integration. Det är bra för barnen att få träna på att integrera med andra. Här finns det alla möjliga nationaliteter, olika kulturer och olika åldrar, säger Magnus Svensson.

Han är till vardags tränare för Granlo BK och nu även en av frontfigurerna för Back 2 basic.

– Det här är idrott i en helt annan miljö och barn i alla åldrar. Det här är en färgklick i vardagen, jag går alltid härifrån med ett stort leende!

Att projektet blivit lyckat är det ingen tvekan om. Vid varje tillfälle deltar upp mot 30-40 barn i olika åldrar. Vilka barn det är varierar, men själva stommen är densamma.

– Ibland dyker det upp nya som vill testa på. Vi försöker skapa en oas, här ska det vara roligt. Ungarna är i gång hela tiden, det är ingen som sitter. Det är fantastisk respons från ledare, trygghetsgruppen, föräldrar och framför allt de som är här och deltar, säger Magnus Svensson.

Förutom Magnus Svensson är bland annat elever från Skvaderns ledarskapsutbildning med under måndagar och torsdagar. En av eleverna är Niclas Notheus.

– Jag har min sista praktikperiod nu och jag vill se hela verksamheten. Jag tycker det här är helt fantastiskt! Man kan integrera med så många barn och det här är ett så viktigt jobb, säger Niclas Notheus.

Även barnen som är med när Back 2 basic arrangeras är glada över att det finns.

– Back 2 basic är bra! Det är roligt att det arrangeras, säger Mikal Semere Teferi.