Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Främste målskytten får lämna Ånge IF: "Sämsta valet jag gjort i mitt liv"

I helgen berättade ST-sporten att tränaren Suat Sari fick lämna Ånge IF efter den tunga starten.
Nu står det klart att även lagets främste målskytt får söka ny klubb.
– Att gå till Ånge är nog det sämsta valet jag gjort i mitt liv, säger han.

LÄS OCKSÅ: Tränaren får lämna Ånge IF

Med fyra mål är han Ånge IF:s främsta målskytt så långt under våren – men nu får Selwan Al Jaberi lämna klubben. Precis som tränaren Suat Sari fick göra under helgen.

– Jag spelade inte i lördags och kommer lämna Ånge IF. Vi har kommit överens om att jag inte blir kvar, säger anfallaren.

Det var klubben som valde att bryta kontraktet, men det är inget som verkar gräma Al Jaberi.

– Jag fick det beskedet, men jag sa inte emot för det var det jag ville. De såg antagligen att jag inte trivdes, säger han och fortsätter:

– På ett sätt känns det som de lurat mig. De hade lovat att vi skulle vara ett topplag, och jag flyttade hela vägen från Malmö hit på grund av det. De skulle värva bra spelare, men det de har sagt stämmer inte. Det var inte det här jag åkte hit för, säger han.

Forwarden är besviken över att truppen blev klar sent och att den inte höll högre kvalitet.

– Att gå till Ånge är nog det sämsta valet jag gjort i mitt liv. Vissa gånger klagades det på tränaren, men tränaren kan inte få spelare att flyga. Om man har spelare som inte håller i division II kan man inte få dem att flyga. Jag tycker vi har seriens bästa tränare, men det är synd att vi inte har spelare som kan spela efter hans spelidé, säger Selwan Al Jaberi.

Suat Sari hade en stor del i att han kom till Ånge, och när tränaren försvunnit tror Al Jaberi att det kommer gå tungt för Ånge IF.

– Senaste matchen gick det värre för dem, och antagligen kommer det gå sämre och sämre, säger han.

Vad säger du om din egen insats i Ånge IF?

– Jag har varit skadad några matcher och gjort fyra mål på sex matcher, det är ett bra facit tycker jag. Jag är ganska nöjd, men jag hade kunnat göra bättre ifrån mig om jag haft lite skickligare spelare runt omkring mig.

Ånge IF:s Peder Mousten bekräftar att Al Jaberi får lämna, men vill inte kommentera det hela mer än så.

– Jag vill inte kommentera det, jag vill inte smutskasta någon utan ta det mellan fyra ögon i stället, säger han.