Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Ånge via Udinese till GIF Sundsvall – mittfältstalang klar

För ett par veckor sedan tränade han med serie A-klubben Udinese.
Nu är 17-åringens nästa klubbadress klar.
Amaro Bahtijar följer sin gamle tränare Benny Matsson i fotspåren – lämnar Ånge IF för GIF Sundsvall.

Efter Robin Tranberg från Varberg, Eric Björkander från Mjällby och Kristinn Steindórsson från Columbus Crew kom Amaro Bahtijar från Ånge IF.

Nyförvärv nummer fyra i GIF Sundsvall.

En talangfull 17-åring som i månadsskiftet november/december provtränade med den italienska serie A-klubben Udinese tillsammans med sin kusin Hari Halilovic.

Läs: Osannolika provspelet – från Ånge och Sund till Serie A

Dagen före doppardagen skrev Amaro Bahtijar på ett lärlingskontrakt på två år med den allsvenska klubben.

En spelare som GIF:s tränare Joel Cedergren har beskrivit så här:

– Han har framför allt varit central mittfältare. Han är passningsskicklig och har bra grunder i försvarsspelet och bra speluppfattning. En spännande kille som haft en väldigt fin utveckling i år, vad jag har förstått.

Läs också: Nästa Ångetalang att träna med GIF

GIF Sundsvall sportchef Urban Hagblom:

– Det inte för inte han har varit ner till Udinese och han blev ju i samma veva uttagen till landslaget för 98:orna, som han tvingades tacka nej till. Jag skulle vilja säga att Bahtijar var den mest spännande spelaren i Mellannorrland som inte representerade Giffarna den gångna säsongen.