Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frätande öl återkallas – Carlsberg inför totalt säljstopp

Carlsberg återkallar öl från 680 krogar runt om i landet.
Två personer som smakat den aktuella ölen ska ha börjat blöda i munnen skriver aftonbladet.se.
– Vi kan inte vänta utan inför totalt säljstopp, säger Henric Byström, kommunikationschef för Carlsberg.

Ölen, som är av märket Staropramen, ska ha innehållit frätande rengöringsmedel. Sammanlagt rör det sig om 4 624 fat av sorten premium original i fat om 30 liter.

– Vi fick reklamationer om det här ärendet i går (läs måndag), aktiverade krisgrupper och ett återtagande i går eftermiddag, säger Henric Byström.

Enligt honom har alla krogar i landet som sålt den aktuella ölen kontaktats och ett totalt säljstopp har införts. Troligt är att krogar i Medelpadsområdet är bland de drabbade då ölsorten enligt en lokal distributör är populär.

Ölen bryggs och tappas på fat i Prag, Tjeckien, men under tisdagseftermiddagen var det enligt Henric Byström inte klarlagt vad som orsakat incidenten.

– Vi kan inte vänta utan inför ett totalt säljstopp. Vi gör det som en försiktighetsåtgärd och ser väldigt allvarligt på det här, säger han.