Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrick Federley om explosionen i Bryssel

EU-parlamentarikern Fredrick Federley var på väg till fots till jobbet i EU-parlamentet i Bryssel vid halv niotiden när han insåg att något allvarligt hänt.
– När jag var utanför min bostad på väg mot parlamentet kom det plötsligt många utryckningsfordon. Vid Avenyn mot parlamentet var det fullt med polisbilar. I själva parlamentet där jag är nu sedan sju minuter är det lugnt, säger han.

Flygplatsen Zaventem där explosionen inträffat är den som de flesta parlamentarikerna använder för hem och jobbresor.

– Så också jag. Det är Bryssels största flygplats. De flesta parlamentariker är också på väg hem i dag eller i morgon för att fira påsk, säger han.

Säkerheten i parlamentet har inte höjts vad Federley kan se.

– Vi har fått information om explosionen, och att det finns skadade. Vi kommer få mer information senare. Just nu vet vi inte så mycket, säger han.

Fredrick Federley har varit i Bryssel under hela den senaste jakten på terrorister, som i helgen resulterade i insatser och gripanden mot en huvudmisstänkt för Parisdådet.

– Under denna tid har jag alltid känt mig trygg. Tack och lov har den insatsen inte drabbat allmänheten i större grad. Vi får hoppas på det bästa nu efter explosionen, säger Fredrick Federley.