Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik Bernblom (SD): Tragiskt om stödet till Skönviksbacken dras in – bättre höja hyran för Timrå IK

Vi tycker att det är tragiskt att man lägger fram förslag om att dra tillbaka stödet till Skönviksbacken. Särskilt anmärkningsvärt tycker vi att det är att man inte i något av sparförslagen kan hitta något om att till exempel sänka kostnaden till aktivitetshuset Pangea som får 4–5 miljoner kronor om året för att bedriva sin verksamhet.

Man öppnar inte heller upp för att göra en hyreshöjning åt Timrå IK för att täcka upp större delen av besparingarna som nämnden måste göra. Man har i dagsläget en hyra på cirka 1,5 miljon kronor trots att nu när man är i SHL har hockeylaget helt andra ekonomiska förutsättningar än tidigare. Det är inte mer än rimligt att man nu får börja ta och göra rätt för sig och börja betala för arenan kommunen köpte under förutsättning att man skulle kunna betala en hyra på fem miljoner kronor.

Med vårt förslag som vi kommer att lägga i nämnden om att istället behöva lägga ner Skönviksbacken eller göra andra nedskärningar i nuvarande grundverksamhet tar vi 900 000 kronor från föreningsbidraget. När hyran i april månad ska omförhandlas höjer vi hyran med 1 100 000 kronor för att därmed sammantaget täcka upp det underskott nämnden behöver hantera.

Det skulle göra att hockeylagets hyra hamnar på cirka 2,6 miljoner kronor om året, vilket fortfarande bara är halva den hyra man först godkände när man sålde arenan. Med kommunens ekonomiska läge kan vi inte längre låta denna låga hyra fortgå, speciellt inte när man är i behov att göra nerskärningar inom andra områden. Vi är även öppen för att hyran höjs ännu mer för att kunna rädda andra verksamheter inom kommunen, som till exempel inom socialnämnden.

Vi vill också framhålla att det är direkt anmärkningsvärt att Skönviksbacken ska behöva få reda på att de är nedläggningshotade via tidningen, det ska inte få gå till på det viset. Där behöver förvaltningen få en rejäl uppsträckning. Därefter förutsätter vi att fortsättningsvis så informerar man de berörda parterna innan det kommer till nämnden som skarpt förslag och innan det står i tidningen.

Fredrik Bernblom (SD)

Ledamot kultur- och tekniknämnden

Ledamot i kommunfullmäktige Timrå

Ordförande Sverigedemokraterna Timrå

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också: [+] Skönviksbacken i fara när miljoner ska sparas: "Det är upp till politikerna i nämnden att fatta beslut"

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel