Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Westin slutar i Corroded

Fredrik Westin har efter sex år beslutat sig för att lämna posten som gitarrist och låtskrivare i Ångebandet Corroded.

Annons

Inför en stundande internationell lansering av Corroded känner Fredrik att det finns andra saker i hans liv som måste prioriteras.

– Jag vill att de ska lyckas så bra som det bara går, men jag tillför inte den energin som behövs längre, säger Fredrik Westin.

När bestämde du dig för att sluta?

– Jag gjorde min sista spelning i Uppsala för ett antal veckor sedan, och har funderat länge på hur jag ska göra. Det har varit en lång process, det är verkligen inget enkelt beslut eftersom jag har varit med så länge. Det blir som en skilsmässa, man funderar och till slut måste man fatta ett beslut, säger Fredrik Westin.

Men Fredrik kommer inte att sluta med musiken. Fredrik kommer att fortsätta att skriva texter till Corroded, och verkar i övrigt vara överfull av idéer som passar bäst i andra former än Corroded.

– Jag har haft andra projekt som jag jobbat med parallellt med Corroded. Det finns mer texter och musik i mitt huvud som jag känner inte har passat i Corroded. Men i dagsläget är det renodlade uppdrag, säger Fredrik.

Hur tog bandet ditt beslut att kliva av?

– Det gick bra. Vi pratade igenom mitt beslut och konstaterade att vi skulle göra två jävligt bra avslutningsspelningar, och det blev fantastiskt bra. Det är den absolut bästa energin vi någonsin har haft. Timmen man har på scenen är det roligaste som finns, det är de övriga tjugofyra på dygnet som är svåra att få till, framför allt tidsmässigt, säger Fredrik Westin.

Annons