Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida Selanders musik är som ett utsökt glas vin

Andas in, andas ut, sjunger Frida Selander i öppningsspåret "Like a cat". Det blir på en gång symboliskt för hela skivan.
Det finns en underbyggd harmoni i de nio spåren.

Kanske är det så, som hon säger, att flytten från Umeå till släktgården i Salom, Höga Kusten, gett henne ett lugn – ett lugn som uppenbarligen letat sig in i skivstudion och lagt sig som ett fridfullt täcke över produktionen. Låtarna är alla av hög klass och traskar ömsom jordnära fram på åkrarna, ömsom svävar de upp bland de berg som omger hennes nya hemort. Ofta på samma gång, mycket beroende på sången. Fridas röst är ren och säker och blir en motpol till gitarrerna när de skruvas upp lite extra. Det är ett givande och tagande när hon växlar mellan ljusa och mörka toner med en otvungenhet värd aktning.

34-åriga Frida blir sinnlig på sitt nionde album och tillåter sig att reflektera över livet i stort och smått i textrader som "Life is simple if you just let it be, trust in life, I'm gonna set it free" och "Embrace the moment, get rid of the stress".

Naturen och kärleken, antingen det handlar om kärleken till naturen eller naturlig kärlek, är också ett återkommande tema. I vackra "Jesus as a girl" värmer meningar som "Sunlight streaming through your body, warm and clear, through the grass, through the spiders, the earth, through the soul that we share". Bäst säger hon det nog själv i en av plattans bästa spår, "Babe/Duce/Golem": "I'm a cloudy glass of wine, complex in your mouth with simple tones".

Ja, "I hear sunshine" smakar utsökt.

Artist: Frida Selander

Album: "I Hear Sunshine"

Genre: Rock

Bolag: Amasonora/Border

Betyg: 4/5

LÄS ÄVEN:

TV+Text: Frida Selander återvände till lugnet och rötterna

TV: Här spelar Frida Selander på grusvägen i Salom