Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13.01 för Sanna Kallur i försöket på EM – vidare till semifinal: "Det var härligt"

Susanna Kallur sprang sitt försök i EM på onsdagsförmiddagen. Hon vann sitt heat på 13.01 och det räcker till en semifinal.

Annons

På onsdagen klockan 11.58 gick starten i Sanna Kallurs första lopp på EM.

Då var det försök som gällde, för att ta sig till semifinal i 100 meter häck. Elva löpare är direktkvalificerade till semifinalerna, och Sanna Kallur, som är rankad tolva i hela startfältet, hade det snabbaste årsbästat av löparna som tvingades springa försök.

Susanna Kallur springer försök i EM.

Tiden för Sanna Kallur att slå är SOK:s OS-kvaltid, 12.80. Kallur har tidigare sprungit på 12.91 i år. Den internationella kvalgräsen till OS är 13.00.

För att ta sig vidare till semifinal krävdes att vara etta eller tvåa i sitt heat, eller en av de fem snabbaste efterföljande tiderna.

Kallur tog ledningen efter halva loppet och var först över mållinjen. Klockan stannade på 13.01 och det räcker med marginal till semifinal i EM.

– Jag tycker att känslan under första halvan var riktigt bra. Det kändes så jädra lätt och skönt och härligt på alla sätt och vis, säger hon till TT.

– Sedan vet jag inte om jag började komma nära häckarna eller om jag blev trött. Jag vet inte, jag bara spekulerar. Någonting på slutet var det som inte kändes gött, som att jag sprang i luften lite grann.

På torsdagskvällen går semifinaler och eventuell final, där Sanna Kallur får fortsätta jaga OS-tiden. Men viktigast blir det att se hur det går att springa flera lopp.

– Över huvud taget vill jag bara klara av ett lopp till på ett bra sätt. Nu är det bara att förbereda mig för att kunna stå på startlinjen i morgon också, säger hon till TT.

– Jag ska så snabbt som möjligt ta mig hem, få någon behandling kanske, träffa "Tobbe" (Eriksson, tränaren) och landa lite i det här.

LÄS MER:

Pär Mårts om relationen till familjen Kallur: "Minns samtalet när pappa Kallur berättade att han fått tvillingar"

Bäckström: "Nu smäller det – här är jublet jag gärna ser igen"

TV: "Häckdjävulen" Sanna Kallur redo för EM – se dokumentären om hennes resa här

EM-sprintern Isabelle Eurenius om inspirationen från Susanna Kallur: "Om hon inte ger upp, varför ska jag göra det?"

Mer läsning

Annons