Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets upplaga av NU-spelen avgjordes – satsar på tvådagarstävling nästa år:"Vi vill utöka antalet grenar"

Drygt 140 aktiv var på plats under Norrländska Ungdomsspelen. I år hade tävlingen 400 starter, något som kan ha varit ett rekord. Förhoppningen är att tävlingen ska fortsätta växa . "Nästa år satsar vi på en tvådagarstävling", säger tävlingsledaren Jan Holmsten.

Annons

Från södra och norra delarna av landet hade friidrottare kommit till Timrå IP för att delta i årets upplaga av NU-spelen under lördagen. En återkommande tävling som Timrå AIF arrangerar.

– Tävlingen är väldigt viktigt för oss, framförallt för barnen i områdena runt omkring att få komma och tävla. Tyvärr tenderar det till att många bara är intresserade av att träna och inte tävla. Men det är fantastiskt roligt att det har kommit så många barn hit i dag som brinner för att tävla, säger Jan Holmsten.

I år hade tävlingen cirka 400 starter, det var framförallt barn och ungdomar som deltog. Men att få med flera seniorer är något som de arbetar med inför kommande år.

– Nästa år ska vi ha en tvådagarstävling och fler grenar. Vilket kan locka till fler deltagare, och förhoppningsvis få med fler seniorer, säger Jan Holmsten.

Eftersom tävlingen endast är en dag har det betytt att många av grenarna inom klasserna har varit för tätt inpå varandra. Men genom att införa en tvådagarstävling är tanken att det är något som ska underlätta.

– Det blir stressigt med tidsprogrammet, det är inte optimalt men så är det tyvärr, säger Jan Holmsten.

Många av deltagarna från klubben valde att tävla på hemmaplan, en av dem var Lina Hammarström som kastade både slägga och kula.

– Jag får träna mer på kula för det gick inte så bra, men det var längesen jag tränade på det. Men jag persade i slägga så det är jag nöjd med, säger Lina Hammarström.

Hemmaklubbens Lukas Hamrin, som knep en bronsmedalj i både diskus och spjut under JSM tidigare i augusti, var också på plats och tävlade.

– Det har gått hyfsat, diskusen gick sämre då tekniken inte fungerade riktigt. Det är inte så mycket motstånd när man tävlar i norra delarna av Sverige. Men det är kul att tävla på hemmaplan även fast jag taggar inte till på samma sätt, säger Lukas Hamrin.

Mer läsning

Annons